Aktualno, Nekategorizirano

Uskrsne radionice u udruzi DEŠA u Dubrovniku

willowPovodom najvećeg kršćanskog blagdana, DEŠA – Dubrovnik i ove godine organizira uskrsne radionice tradicionalnih vještina. Radionice će se održati u prostorijama DEŠE (zadnja lađa u Lazaretima) prema sljedećem rasporedu:

Radionice pletenja pomica, maslinovih grančica i izrade golubica od srčike smokve održat će se 20. i 22.03. ujutro u vremenu od 10,00 – 12,00 sati te 21.03. od 15,00 – 17,00 sati.

Radionice penganja jaja održat će se 27. i 29.03. od 10,00 – 12,00 sati te 28.03. od 13,00 – 15,00 sati.

Ovim radionicama želimo otrgnuti zaboravu običaje dubrovačkog kraja i promovirati kulturnu baštinu ovog područja. Pozivamo sve naše sugrađane, a pogotovo djecu i mlade, da nam se pridruže.

Molimo vas da potvrdite svoj dolazak na telefon 311 – 625 radnim danom od 8 do 16 sati. Posebno molimo škole da nam obavezno najave ako bi željeli organizirati dolazak cijelog razreda, stoji u pozivu udruge Deša.

Radionice se provode u okviru projekta „Lazareti – kreativna četvrt“. Ovim projektom unapređujemo upravljanje kulturnom baštinom s ciljem doprinosa održivom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini kroz valorizaciju objekata kulturne baštine te proširenje kulturno-turističkih sadržaja vezanih uz kulturnu baštinu Grada Dubrovnika. Nositelj projekta je Grad Dubrovnik, DEŠA je partner u projektu, a financira se iz sredstava EU kroz Europski fond za regionalni razvoj te sufinancira sredstvima Ureda za udruge RH.