Hrvatska, Nekategorizirano

Uz pomoć Europskog socijalnog fonda posao za 77 žena u Bjelovaru

foto HINA/ Igor KOKORUŠ/ ml

Zahvaljujući bespovratnim novcima iz EU socijalnog fonda sljedeće dvije godine 77 žena s bjelovarskog područja bit će zaposlene u sklopu projekta “Zaželi – kotač promjena” i pomagati starijim osobama, a ugovore o radu s novozaposlenim ženama potpisao je u ponedjeljak gradonačelnik Dario Hrebak.

“Ovo je još jedan u nizu projekata kojima povećavamo participaciju Grada Bjelovara u EU fondovima, ovoga puta u EU socijalnom fondu. Projekt smo prijavili prošle godine, dobili smo 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava te omogućili zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih žena starijih od 50 godina”, istaknuo je gradonačelnik Hrebak.

Dodao je i kako je siguran da će se dio žena s kojima je danas potpisao ugovor, vratiti na tržište rada i nakon što odrade posao za Grad Bjelovar.

“Ovim programom omogućena je i prekvalifikacija kojoj se odazvalo 13 žena. Osam ih se prekvalificiralo za knjigovođe, a pet za pomoćne kuharice”, naglasio je gradonačelnik Hrebak.