EHO, Nekategorizirano

Vjenčanje nakon 44 godine – romantična priča dviju Australki

georgia_susanOsim što će ozakonjenje bračne jednakosti u Australiji dati priliku novim generacijama da se vole na način na koji to priželjkuju, bez skrivanja, kompromisa i lingvističkih distinkcija, i neke stare ljubavi napokon će biti zakonski priznate. Priča dviju Australki pokazuje koliki je put borba za LGBT jednakost prevalila u posljednjim dekadama.

Georgia Carr (64) i Susan MacFarlane (66) postale su ljubavni par 1974. godine, u doba kad je homoseksualnost još uvijek bila zakonski zabranjena, a riječ lezbijka gotovo da nije postojala u javnom diskursu. Kako je homoseksualnost bila potpuno marginalna pojava, govorile su o sebi kao “heteroseksualkama koje su se slučajno zaljubile jedna u drugu”. U to su doba obje imale dečke, no od početka je bilo jasno da među njima postoji magnetična privlačnost kojoj se teško oduprijeti.

Par priznaje kako im se činilo da ne mogu biti skupa jer je Georgia željela dijete, a sa Susan ga, zakonski, nije mogla imati. Nisu mnogo toga znale o LGBT problematici koja je još uvijek bila tabu pa su se morale same snalaziti, često tapkajući u mraku nedostatka informacija

georgia_susan02

“Nisam znala riječ ‘lezbijka’, škola me za to nije pripremila i u to doba nisam ništa o tome mogla vidjeti na televiziji ili u filmovima”, tvrdi Susan. Čak su zbog toga i prekinule, no brzo su obnovile svoju vezu shvativši da jednostavno ne mogu jedna bez druge. Georgia objašnjava kako je shvatila da nema smisla odreći se najveće ljubavi na svijetu radi nečeg što je po svoj prilici neće usrećiti.

Iako istospolni brak u Australiji nije bio ozakonjen, dvije su se žene vjenčale na desetu godišnjicu veze u slavlju s prijateljima. Ipak, sad kad je Australija pred izglasavanjem bračne jednakosti, njihov dugogodišnji san o udaji mogao bi se ostvariti, i to prigodno na njihovu 44. godišnjicu veze, 6. siječnja 2018.

??YOUR THOUGHTS: Illawarra says YES! ?? Susan Carr and Georgia MacFarlane, from the Shoalhaven, have been engaged for 44 years and will now marry in January.
Posted by 97.3 ABC Illawarra on Tuesday, 14 November 2017

“Osoba koja će voditi ceremoniju spremna je i već sam naručila organzu duginih boja, duga će biti posvuda”, kaže Susan. Ovaj simpatični par poručuje da su ostale zajedno zahvaljujući predanosti i ljubavi, odvajajući posebno vrijeme jedna za drugu, slaveći godišnjice i pokazujući zanimanje za interese koje ona druga ima. I nakon 43 godine, poručuju, imaju o čemu razgovarati.

Preuzeto sa portala Crol.hr