Nekategorizirano, Rad udruga

Vlastitim rukama i zajedničkim snagama izradili izviđački park

Na raspolaganju je svim građanima

Izviđački park na bajeru osječke gradske četvrti Jug 2 pravi je mali raj ne samo za izviđače nego za sve građane Osijeka.

Park je smješten na poluotočiću umjetnog jezera, a sadrži izviđačku osmatračnicu, stolove s klupama, krug unutar kojega se može zapaliti izviđačka vatra te postavljena debla koja rado koriste djeca u svojoj igri.

Radi se o projektu kojega su pokrenuli članovi Udruge izviđača “Slavonski hrast”, u okviru građanske inicijative “Vlastitim rukama – zajedničkim snagama”.

– Ovu je inicijativu financijski podržala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, odnosno Zaklada Slagalica, u sklopu programa “Naš doprinos zajednici”. Na različite načine potporu ovoj inicijativi pružila je i Gradska četvrt “Jug 2”, Javna vatrogasna postrojba, Unikom i više tvrtki iz realnog sektora. U aktivnosti su se uključili i građani, posebice roditelji članova Udruge izviđača “Slavonski hrast” – kažu u udruzi čiji su članovi osim postavljanja parka, uredili i prilazni most na jezero.

Najvažnije je kako je ovo sada prostor koji je trajno ostao na korištenje građanima ove osječke četvrti – za obiteljska druženja, odmor i druga okupljanja. Osim toga, učenici osnovnih škola koje se nalaze u blizini, dobili su i sjajno mjesto za izvođenje terenske nastave.

Prva aktivnost koja je provedena bilo je Zborovanje izviđača Slavonije i Baranje s oko 300 sudionika iz Osijeka, Đakova, Čepina, Bilja, Otoka, Vinkovaca i Požege, a tog 21. svibnja je obilježen i Dan izviđača.

Svaki se vikend, subotom, u prijepodnevnim satima ondje okupljaju članovi izviđačkih grupa Vjeverice i Pingvini, UI “Slavonski hrast” gdje se kroz zanimljive igre i druženje uče zajedništvu.

Maja Celing Celić