Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Volimo volontiranje

volontiranje_crProjekt Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica „Volimo volontiranje“ dobio je 1.166.365,04 kuna bespovratnih sredstava u sklopu natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“ financiranih u sklopu Europskog socijalnog fonda (Operativni program ”Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020.)

Ugovor s predstavnicima Ureda za Udruge i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u ime je Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica potpisala ravnateljica Adela Sočev.

U sklopu projekta GD CK Koprivnica „Volimo volontiranje“ koji će se provoditi 24 mjeseca s početkom od 1. rujna, educirati će se zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, članovi i volonteri udruge Rad na Dar, učitelji i voditelji volonterskih grupa u školama te učenici koji će ujedno biti i okosnica ovog projekta. U školama će se uspostaviti volonterske točke, osnovati volonterske grupe, organizirati humanitarne akcije, a rezultat svega je da će učenici biti uključeni u volontiranje od malih nogu s ciljem da i kasnije kroz život budu osviješteni za socijalne probleme u društvu te pomažu onima kojima je to najpotrebnije.

Osim toga zaposlit će se i dva koordinatora volontera koji će biti uključeni u sve aktivnosti vezane uz provedbu projekta i koji će surađivati s voditeljima u školama i djecom volonterima te također pridonijeti njihovom odgoju i uključivanju u volonterske aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.