Završna konferencija europskog projekta Volontiranje To Go u Poreču

Foto: CGI Poreč

Centar za građanske inicijative Poreč poziva na završnu konferenciju europskog projekta Volontiranje To Go koji provodi s partnerima Društvom Naša djeca Poreč, Turističko ugostiteljskom školom Antona Štifanića i Volonterskim centrom Istra.

Konferencija će se održati 22. svibnja 2019. godine u prostoru Vile Polesini, Poreč, od 10 do 14 sati.

– Želimo da konferencija bude mjesto na kojem ćemo predstaviti iskustva iz projekta vezana za volontiranje srednjoškolaca i srednjoškolki, iskustva organizatora volontiranja uključenih u projekt, ali želimo i pozicionirati volonterski doprinos u kontekst društvenog kapitala lokalne zajednice – poručuju iz CGI-a.

Konferenciju će pratiti izložba fotografija s volonterskih akcija autorice fotografija Jelene Prekalj.

Uz same učenike, volontere, školske koordinatore volontiranja i organizatore volontiranja na konferenciji će se pridružiti stručnjakinje i stručnjaci koji će nas svojim uvodnim govorima uvesti u teme koje su bile u fokusu tijekom provedbe projekta.

Tako će prof. dr. sc. Berto Šalaj s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu održati predavanje na temu “Društveni kapital zajednice”, a prof. dr. sc. Bojana Ćulum Ilić, s Filozofskog fakulteta u Rijeci, govorit će na temu “Mapiranje školskih volonterskih programa u srednjim školama RH” i “Vrednovanje volontiranja; značaj iskustva stečenog volontiranjem za ulazak na tržište rada”.

Predstavnica Volonterskog centra Istra, socijalna pedagoginja Danijela Ustić, održat će interaktivno predavanje “Volontiranjem do sebe i drugih”.

Na kraju konferencije bit će uručena priznanja za olimpijce i olimpijke volontiranja.

Projekt Volontiranje To Go sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda a odobren je na pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *