Završna konferencija projekta Kazalište za mene – participativna kultura predgrađa

Ilustracija: ns-dubrava.hr

Ilustracija: ns-dubrava.hr

Završna konferencija projekta ‘Kazalište za mene – participativna kultura predgrađa’, kojeg Narodno sveučilište Dubrava provodi uz sufinanciranje Europske unije kroz Europski socijalni fond, će se održati u srijedu, 17. travnja, u 19 sati, u maloj dvorani Kulturnog centra u Dubravi.

Cilj projekta bilo je jačanje socijalnih, emocionalnih i kreativnih vještina osoba starijih od 54 godine, omogućavanjem sudjelovanja u aktivnostima dubinskog razumijevanja kazališnih procesa. Projektne aktivnosti uključivale su: kreativne radionice snimanja i fotografiranja pametnim telefonima, kreativne kazališne radionice, kazališne predstave, tribine s kazališnim glumcima i radionice kreativnog pisanja.

Izravno je u sve projektne aktivnosti bilo uključeno 96 sudionica i sudionika a predstavama ih je nazočilo više od 200. Sve predstave bile su popraćene audiodeskripcijom, odnosno prilagođene slijepim gledateljima, bili su izrađeni podnapisi za osobe oštećena sluha, a dvije predstave simultano su prevođene na hrvatski znakovni jezik.

Program:

19:00 -19:20 Predstavljanje projekta Kazalište za mene – participativna kultura predgrađa, predstavljanje modela prilagodbe kazališnih predstava slijepim i slabovidnim te gluhim i nagluhim gledateljima, predstavljanje kreativnih radionica

19:20-19:30 Prikazivanje video intervjua suradnika projekta i voditelja aktivnosti

19:30-19:40 Prikazivanje fotografskih i video radova sudionika

19:40-19:50 Predstavljanje završne knjižice projekta

19:50-20:15 Osvrti sudionika projekta i diskusija o projektnim postignućima

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija završne konferencije sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. (Izvor: ns-dubrava.hr)

Share via email

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *