Hrvatska, Nekategorizirano

Završna konferencija projekta Školontiranje u Osijeku

Foto: vcos.hr

Udruga PRONI – Centar za socijalno podučavanje organizira završnu konferenciju projekta Školontiranje koja će se održati u četvrtak 9. svibnja s početkom u 11 sati u Hotelu Osijek u Osijeku. Cilj projekta Školontiranje bio je povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, posebice programa školskog volontiranja i volontiranja u zajednici, kroz obrazovanje i odgoj za volontiranje u školskim ustanovama i organizacijama civilnoga društva u Vukovarsko-srijemskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji. cija radnog naziva “Školontiranje – pogled u budućnost”.

Konferencija pod nazivom “Školontiranje – pogled u budućnost” održava se s ciljem promoviranja primjera dobre prakse i dijeljenja iskustva u razvoju volonterstva, ali i donošenja zaključaka i preporuka koji će se kao izlazni rezultat podijeliti s drugim školama i relevantnim dionicima u svrhu poticanja i motiviranja istih na pokretanje istih ili sličnih programa, odnosno daljnjeg razvoja ovakvog oblika volonterstva.

Na konferenciji će sudjelovati učenici i školsko osoblje odgojno-obrazovnih ustanova u kojima je osnovan ili je u planu osnivanje školskog volonterskog kluba, predstavnici organizacija civilnoga društva te drugi relevantni dionici koji potiču razvoj školskog volonterstva i volonterstva u zajednici.

Projekt Školontiranje, u partnerstvu s odgojno-obrazovnim ustanovama – Ekonomska škola Vukovar, Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar i Tehnička škola Sisak te organizacijom civilnog društva – Volonterski centar Osijek, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje.

Projekt Školontiranje sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.