Nekategorizirano, Rad udruga

U Osijeku obilježen Svjetski dan upalnih bolesti crijeva

Podjelja ljubičastih vrpci

Udruga oboljelih od Crohnove bolesti i ulceroznog kolitisa ColonOs Osijek obilježila je jučer, 19. svibnja Svjetski dan upalnih bolesti crijeva, posjetom dnevnoj bolnici Odjela za gastroenterologiju KBC Osijek te podjelom vrpci i edukativnih materijala na Trgu Ante Starčevića.

– Liječnicima i medicinskim sestrama uručene su ljubičaste vrpce kao znak podizanja svijesti o upalnim bolestima crijeva.

U ime liječnika, u novoj dnevnoj bolnici Odjela gastroenterologije KBC Osijek medijima se obratio voditelj Odjel za upalne bolesti crijeva i kliničku prehranu Vladimir Borzan, dr.med., koji je govorio o upalnim bolestima crijeva, njihovim simptomima te općenito o radu dnevne bolnice.

Postupak i pripremu kolonoskopije objasnila je glavna sestra Zavoda za gastroenterologiju, hepatologiju, onkologiju, kliničku farmakologiju i intezivno liječenje Lidija Tomas mag. med. techn – kažu u udruzi koja se akcijom “World IBD Day“ – Svjetski dan upalnih bolesti crijeva pridružila manifestaciji pod nazivom “Hrvatska volontira” koja se održava od 16.svibnja do 21.svibnja.

Akcija i na Trgu Ante Starčevića

Udruga oboljelih od Crohnove bolesti i ulceroznog kolitisa ColonOs Osijek je nedobitna, nestranačka i nevladina udruga u koju se oboljeli od upalnih bolesti crijeva udružuju radi očuvanja i unapređivanja kvalitete života oboljelih, promicanja zajedničkih humanitarnih, zdravstvenih, obrazovnih, kulturnih, socijalnih, informacijskih, rekreacijskih i drugih interesa osoba oboljelih od Crohnove bolesti i Ulceroznog kolitisa, te drugih upalnih bolesti crijeva.

Maja Celing Celić