Izjava o privatnosti

Ova Izjava o privatnosti utvrđuje kako Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva koristi i štiti sve informacije koje dajete kada koristite ovo internetsko sjedište.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva (u daljnjem tekstu: Nacionalna zaklada) obvezna je osigurati zaštitu Vaše privatnosti. Ako Vas zamolimo da pružite određene informacije pomoću kojih možete biti identificirani prilikom korištenja ove mrežne stranice, možete biti sigurni da će se koristiti samo u skladu s ovom Izjavom o privatnosti.

Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu. Svi podaci se brišu nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

Nacionalna zaklada može povremeno promijeniti ovo pravilo ažuriranjem ove stranice. Povremeno provjerite ovu stranicu kako biste bili sigurni da ste zadovoljni s navedenim promjenama. Ovo pravilo je na snazi od 31. prosinca 2019. godine.

Što prikupljamo?

Nacionalna zaklada prikuplja informacije vezane uz osobne podatke koji se prikupljaju temeljem kontakt obrasca i to: ime i prezime te adresa e-pošte.

Sigurnost

Predani smo osiguravanju sigurnosti Vaših podataka. Kako bismo spriječili neovlašteni pristup ili otkrivanje, uspostavili smo prikladne fizičke, elektroničke i upravljačke postupke kako bismo zaštitili i osigurali podatke koje prikupljamo.

Korištenje kolačića

Kako bi ova mrežna stranica radila pravilno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, a u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Preko 90% svih mrežnih stranica koristi ovu praksu. Da bi „kolačiće“ mogli koristiti sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama, Zakonu o zaštiti osobnih podataka, Direktivama EU 2002/58/EZ i 95/46/EZ te GDPR direktivi, treba nam Vaša privola.

Što je „kolačić”?

„Kolačić” je informacija spremljena na Vaše računalo od strane mrežne stranice koju posjetite. „Kolačići” obično spremaju Vaše postavke, postavke za mrežnu stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu mrežnu stranicu internet preglednik šalje natrag „kolačiće” koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

„Kolačići” mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili adresa e-pošte). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – mrežne stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja „kolačića” Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje „kolačića” odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene „kolačiće” automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Poveznice na druge mrežne stranice

Naša mrežna stranica može sadržavati poveznice na druge mrežne stranice. Međutim, nakon što ste koristili te poveznice kako biste napustili našu mrežnu stranicu, trebate imati na umu da nemamo nikakvu kontrolu nad tom drugom mrežnom stranicom. Stoga ne možemo biti odgovorni za zaštitu i privatnost bilo koje informacije koju pružate tijekom posjeta takvim mrežnim stranicama, a takve mrežne stranice ne podliježu ovoj Izjavi o privatnosti. Trebali biste biti oprezni i pogledati Izjavu o privatnosti koja se odnosi na dotičnu mrežnu stranicu.

Pristup i ažuriranje Vaših osobnih podataka

Vi, kao naš korisnik u svakom trenutku imate sljedeća prava:

  • pravo na pristup podacima i uvid u podatke,
  • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka,
  • pravo na prenosivost podataka,
  • pravo na povlačenje privole,
  • pravo na podnošenje prigovora,
  • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni te
  • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora.

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, kontaktirajte nas putem kontakt obrasca na našoj mrežnoj stranici.

Ako smatrate da je bilo koja informacija koju od Vas držimo netočna ili nepotpuna, molimo Vas da nam se obratite ili nam pošaljite obavijest što je prije moguće putem kontakt obrasca na našoj mrežnoj stranici. Odmah ćemo ispraviti sve informacije za koje se utvrdi da su netočne.