Nekategorizirano

Mladi radnici i mlade radnice

Podjednako ćemo se baviti zaposlenim mladima i onima koje zaposlenje tek očekuje - poručuju u MMH
Podjednako će se baviti i zaposlenim i nezaposlenim mladima

Facebook stranica Mladi radnici i mlade radnice je zamišljena kao prostor za informiranje i diskusiju o brojnim temama vezanim uz populaciju mladih, tržište rada i radnička prava.

– Svakodnevno ćemo objavljivati vijesti i razne druge sadržaje kako bi populaciji mladih radnika i radnica ne samo prenijeli aktualne vijesti, već ih i kontinuirano informirali o trendovima na tržištu, novim mogućnostima i njihovim neotuđivim pravima.

Dodana vrijednost Facebook stranice je i mogućnost da mlade osobe podijele svoje mišljenje ili iskustvo na radnom mjestu (anonimno, ukoliko to žele) putem Google Obrasca koje će potom biti objavljeno na Facebook stranici – kažu u Mreži mladih Hrvatske, sam opis Facebook stranice je vrlo zanimljiv:

Mladi smo, mlade smo, ali smo radnice i radnici! To što nemamo puno iskustva i što smo novi na tržištu rada, ne znači da nemamo prava i da se naša prava trebaju privremeno zamrznuti.

Bitno je osvijestiti da to što smo mladi ne diskreditira naš rad, kao što obećanja o boljoj budućnosti ne osiguravaju življenje od tog istog rada danas.

Želimo biti pošteno plaćeni za svoj rad, imati pravedne radne uvjete i prave ugovore o radu. Želimo da se naše znanje cijeni, da se naše formalno i neformalno iskustvo vrednuje te da dobijemo zasluženo povjerenje.

Ova stranica služi za razmjenu iskustava i mišljenja mladih ljudi o njihovom radnom mjestu i tržištu rada. Podjednako ćemo se baviti zaposlenim mladima i onima koje zaposlenje tek očekuje.

Ovdje možete pronaći zanimljive članke, reportaže i podatke o mladima na tržištu rada, ali i posebnu sekciju gdje anonimno možete podijeliti svoja iskustva koja će se objavljivati na ovoj stranici.

Pokažimo da nas ima i da sami sebe percipiramo kao radnike i radnice! To je prvi korak da nas društvo krene isto tako promatrati.