EHO, Nekategorizirano

Mađari odbacuju tzv. Sorosev plan o premještaju migranata

madjari_crMađari su golemom većinom odbacili takozvani “Sorosev plan” o premještaju migranata u Europskoj uniji na temelju obaveznog sustava kvota, objavio je glasnogovornik mađarske vlade u srijedu, pozivajući se na obrađene rezultate vladine ankete.

Sveukupno je vraćeno 2.356.811 ispunjenih upitnika, štio uključuje njih 2.178.320 u pisanoj formi i dodatnih 178.491 putem interneta, otkrio je Zoltan Kovacs na konferenciji za medije.

Govoreći o američkom multimilijarderu mađarskog podrijetla Georgeu Sorosu, glasnogovornik je rekao da je broj onih koji su kroz svih sedam pitanja odbacili takozvani “Sorosev plan” veći od 2,3 milijuna.

To je najuspješnija nacionalna anketa koju je dosad provela vlada Viktora Orbana, zaključio je Kovacs, prenosi SEEbiz.

Istraživanje se odnosilo na tzv. Sorosev plan koji su navodno stvorili Soros i čelnici Europske unije na sastancima iza zatvorenih vrata u Bruxellesu da prisile sve zemlje članice EU-a da napuste kvote za migrante i sruše zaštitne zidove na granicama. Mađarski premijer Viktor Orban tvrdi kako je Soros glavni planer koji stoji iza političke kampanje da se Europa preplavi migrantima s Bliskog istoka i iz Afrike.