Nekategorizirano, Rad udruga

Nastavili izrađivati sapune i nakon završetka projekta

S jedne od radionica izrade sapuna
S jedne od radionica izrade sapuna

Udruga Stakleno zvono je zajedno s Udrugom za autizam Pogled u Varaždinu i Nedelišću provodila projekt B(r)ojanje kojega je financirao Europski socijalni fond.

Glavna svrha ovoga projekta bila je neposredno, a kroz kreativne radionice u rad uključiti odrasle osobe s autizmom, ali i na taj ih način uključiti u društveni život zajednice kako bi se osjećali korisno i zadovoljno.

Osim kreativnih radionica umjetničkog izražavanja, provedene su i sportsko-rekreativne radionice koje su dio stalnih aktivnosti udruge “Stakleno zvono” te je uvedena nova radionica izrade sapuna.

Što je najvažnije, ove su aktivnosti nastavljene i nakon formalnog završetka projekta.

– Zadovoljni smo rezultatima koje je polučio projekt. Aktivnosti u primarnom zadatku projekta su bile izrade sapuna i razvijanje osjećaja korisnosti naših članova u društvu, što smo i nastavili provoditi – kaže Irena Lončar iz udruge Stakleno zvono istaknuvši:

– Iskustva u izradi i načinu pisanja projekta su nam najkorisnija za daljnje prijavljivanje na slične natječaje.

Također, ostvarili smo blisku suradnju sa srodnim udrugama u Hrvatskoj koje smo pozvali i na tribinu upriličenu prije završetka projekta te smo tamo s njima razmijenili iskustva – zaključila je.

Projektna sredstva u iznosu od 199.920,35 kn odobrena su u sklopu Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007. – 2013.

Maja Celing Celić