EHO, Nekategorizirano

Zaklada Hrvatska za djecu s dva milijuna kuna sufinancira 47 projekata za djecu

Zaklada Hrvatska za djecu sufinancirat će s gotovo dva milijuna kuna 47 projekata s ciljem podizanja kvalitete života djece s invaliditetom, obitelji s većim brojem djece, pomoći žrtvama obiteljskog nasilja, udomiteljskim obiteljima i udomljenoj djeci, priopćeno je u petak.

Ugovore o financiranju potpisali su upraviteljica Zaklade Renata Gubić i ovlašteni zastupnici pravnih osoba čiji su projekti odabrani..

Najviši iznos od 100.000 kuna odobren je udruzi koja osposobljava djecu i mlade s intelektualnim poteškoćama za samostalni život kao radno sposobne osobe.

U Zakladi ističu kako je potpisivanjem ugovora nastavljen novi niz humanih priča koje će razveseliti i pomoći brojnoj potrebitoj djeci i mladima.

Prednost pri financiranju imali su i projekti udruga koje dolaze s područja od posebne državne skrbi, a nekoliko projekata provest će se na potresom pogođenoj Banovini.

Vedran Habel, predsjednik Udruge najosjetljivijih u osposobljavanju rekao je kako će sredstva biti upotrijebljena za pomoć djeci s teškoćama u razvoju koje usmjeravaju u ugostiteljska zanimanja i osobama s invaliditetom.

Predsjednica Društva distrofičara Zagreb i Saveza društava distrofičara Hrvatske Marica Mirić istaknula je kako će tih sredstvima mladima s invaliditetom biti osiguran boravak i rehabilitacija u specijaliziranom kampu za osobe vezane za invalidska kolica. (Hina)