Nekategorizirano, Rad udruga

Četvrtina žena uključenih u naš projekt se zaposlilo

Došlo je do povećanja zaposlenja dugotrajno nezaposlenih žena
Došlo je do povećanja zaposlenja dugotrajno nezaposlenih žena

Udruga Iskra CES prošle je godine provodila projekt “Žene okreću novu stranicu” te su kao udruga nositelj iznimno zadovoljni rezultatima koje je polučio projekt.

– Postavljene ciljeve i rezultate smo gotovo potpunosti ispunili. Došlo je do povećanja zaposlenja dugotrajno nezaposlenih žena jer se preko četvrtine uključenih žena u projekt zaposlilo. Podignute su vještine zapošljivosti i kompetencije volonterki uključenih u projekt te su i one u periodu volontiranja ili neposrednog nakon volontiranja dobile stručno osposobljavanje ili pronašle posao – zadovoljno priča  Željka Mazzi iz CESI-ja ne zaboravljajući da su i podignuti kapaciteti udruga uključenih u projekt te poboljšani organizacijski i materijalni kapaciteti udruga kroz kupnju opreme, namještaja te iznajmljivanje ureda i izradu web stranice.

Projekt nije u potpunosti pokrenuo aktivnosti koje su se mogle održavati i nakon što je zaključen.

– Zbog krize i promjena koje su nastupile u civilnom sektoru tijekom ove godine, te zbog kašnjenja EU natječaja nije se moglo nastaviti s projektnim aktivnostima niti je bilo ikakve prilika prijaviti se na druge natječaje niti iskoristi stečeno iskustvo pružanja socijalne usluge – kaže Mazzi ipak istaknuvši kako su tijekom projekta stečena mnoga iskustva koja će im koristiti u apliciranju drugih sličnih projekata.

– Stekli smo iskustva vođenja projekta financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, praćenje i izvještavanje po EU proceduri. Produbili smo znanja o pisanju projekata i apliciranju na ESF, te pokrenuli socijalnu uslugu u zajednici i ojačali kompetencije rada s dugoročno nezaposlenim ženama. Sva ta iskustva nam mogu i koristit će nam za daljnje projekte s kojima ćemo aplicirati na Europski socijalni fond – zaključila je.

Maja Celing Celić