Intervjui, Nekategorizirano

Filip Vrhovnik otkriva zašto je Digitalni inkubator idealna prilika za mlade

Ako ijedan projekt zaslužuje pozornost mladih to je Digitalni inkubator za razvoj kreativnosti i inovacijskih projekata by: Hrvatski telekom. Zašto? Projekt je to koji mlade, učenike i studente priprema za tržište rada.

O svemu više pročitajte u intervjuu za portal Zaposljavanje.mimladi.hr s Filipom Vrhovnikom, voditeljem projekta.

Kako i kada ste došli na ideju na pokretanje Digitalnog inkubatora? Možete li ukratko predstaviti projekt, od ideje do realizacije te dosadašnja postignuća istog?

Digitalni inkubator by Hrvatski Telekom pokrenuli smo mi iz Instituta za inovacije uz pomoć Školske knjige i Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efikasnost i menadžment, sa željom da mladima otvorimo pristup najnovijim znanjima i principima kreativnosti i inovacija iz mreže vodećih svjetskih profesora, konzultanata i stručnjaka koji su dio našeg globalnog think-tanka. Više od 10 godina surađujemo s vodećim regionalnim kompanijama na razvoju strategija stvaranja vrijednosti te inovacijskih projekata i sustava.

Tako smo svo to znanje i iskustvo željeli usmjeriti i prema mladima, a kako bi aktivno stvarali nove generacije lidera i inovatora. I time je nastao Digitalni inkubator, online projekt Instituta za inovacije gdje učenici i studenti iz cijele Hrvatske mogu besplatno učiti o kreativnosti i inovacijama i to znanje primijeniti kroz osmišljavanje ideja i projekata koji stvaraju vrijednost.

Digitalni inkubator prvu godinu započeo je s učenicima i učiteljima iz cijele Hrvatske. Tako smo u 2021. okupili zajednicu od gotovo 2000 učitelja i učenika koji razmišljaju drugačije, koji žele trenirati kreativnost i koji su spremni aktivno razvijati sebe i svoje potencijale. Izuzetna je stvar što svi oni dolaze iz preko 160 različitih škola koje se nalaze u 80 različitih mjesta iz svih krajeva Hrvatske.

Cjelokupan tekst pročitajte na portalu Zaposljavanje.mimladi.hr

………………………………………..

Tekst je objavljen u okviru projekta ‘mimladi.hr – novo lice naslovnice’ koji sufinancira Europska unija sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 800.070,02 HKR. Trajanje projekta je dvije godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 941.258,85 HRK. Sadržaj članka isključiva je odgovornost Svjetskog saveza mladih Hrvatska.