Nekategorizirano, Rad udruga

Individulana savjetovanja korisnicima su od velike pomoći

Održano je 16 grupnih podrški

Udruga tjelesnih invalida Međimurja provodila je projekt “Brzi start”, sufinanciran sredstvima Europske unije.

Projekt je bio usmjeren na unapređivanje sposobnosti zaposlenika i aktivnih članova organizacija civilnog društva za neposredni rad s mladima s invaliditetom i mladima s problemima u ponašanju u Međimurskoj županiji te uspostavljanje suradnje s potencijalnim poslodavcima na području Međimurske županije s ciljem lakšeg zapošljavanja i socijalnog uključivanja ranjivih skupina.

– Zadovoljni smo rezultatima jer smo ostvarili zadane ciljeve.

U edukacije za osnaživanje i jačanje kapaciteta stručnjaka bilo je uključeno dvadesetak stručnjakinja iz pomagačkih zanimanja koje svakodnevno rade s ranjivim skupinama, a koje su na edukacijama stekle korisna dodatna znanja, vještine i alate koje mogu koristiti u radu s mladima.

Informirali smo 30-ak poslodavaca sa područja Međimurske županije o mogućnostima zapošljavanja ranjivih skupina. U aktivnosti Inkluzivnog kutka bilo je uključeno ukupno 32 mlade osobe s invaliditetom i mladih s problemima u ponašanju, održano je 16 grupnih podrški te 42 sata individualnog savjetovanja – priča Nina Jurinić, suradnica na EU projektima u Udruzi tjelesnih invalida Međimurja.

Kaže kako su nastavljena individualna savjetovanja s korisnicima, po potrebi jer su uvidjeli da im je to od velike pomoći.

Ističe kako su putem ovog projekta stekli pozitivna iskustva.
– Postali smo svjesni i detektirali smo probleme u radu udruge koje smo onda uklonili tj., poboljšali, a koje možemo aplicirati na druge slične projekte. Također, stekli smo i mnoga nova poznastva – zaključila je.

Maja Celing Celić