Nekategorizirano, Rad udruga

KA-MATRIX poziva sve zainteresirane zaposlenike i predstavnike organizacija civilnog društva na jednodnevnu radionicu

KA-MATRIX – Udruga za društveni razvoj, poziva sve zainteresirane zaposlenike i predstavnike organizacija civilnog društva na radionicu pod nazivom „Mentorski programi društveno korisnog učenja za organizacije civilnog društva”, koja će se održati u četvrtak 14. lipnja 2018. s početkom u 14:00 sati u prostoru Knjižnice za mlade (Banjavčićeva 8, 47 000 Karlovac).

Cilj radionice je sudionike upoznati s izazovima, mogućnostima i koristima uvođenja društveno korisnog učenja za organizacije civilnog društva.

Društveno korisno učenje je nastavna metodologija koja okuplja studente, profesore i zajednicu tako da svi postaju partneri u rješavanju društvenih problema. Ono je oblik iskustvenog učenja, koje ujedinjuje društveno koristan rad i učenje, povezuje obrazovne institucije i organizacije civilnog društva da bi se obogatilo iskustvo učenja i građanske odgovornosti te ojačalo širu društvenu zajednicu. Sudionike će se upoznati s temeljnim pojmovima i metodologijom društveno korisnog učenja i njene primjene, primjerima
dobre prakse iz Hrvatske i svijeta te načinima implementacije.

Radionica se odvija u sklopu projekta „Znanjem do Zvijezde – primjena društveno korisnog učenja na kulturnom nasljeđu zajednice” (UP.04.2.1.02.0029), čiji je cilj ojačati kapacitete organizacija civilnog društva, profesora i studenata Veleučilišta radi ostvarenja dugoročnog održivog partnerstva u gradu Karlovcu te uvesti metodologiju društveno korisnog učenja na Veleučilište u Karlovcu sa ciljem poticanja razvoja zajednice i jačanja društvene odgovornosti studenata. Projekt se odvija putem niza edukacija u različitim područjima vezanima uz kulturnu baštinu te jačana vještina za sve ciljne skupine, te javnih rasprava.

Voditeljica radionice bit će Nives Mikelić Preradović, profesorica s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koja ima dugogodišnje iskustvo u koordiniranju i mentoriranju studentskih projekata društveno korisnog učenja.

Broj mjesta je ograničen, pa Vas molimo da svoju potvrdu dolaska s imenom i prezimenom te kontaktom dostavite na e-mail: tomislav@ka-matrix.hr ili na broj telefon: 099/785 5254, najkasnije do nedjelje 10. lipnja 2018. godine.

Projekt „Znanjem do Zvijezde – Primjena društveno korisnog učenja na kulturnom nasljeđu zajednice” (UP.04.2.1.02.0029) provodi KA-MATRIX – Udruga za društveni razvoj u partnerstvu s Veleučilištem u Karlovcu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 763.224,25 kn. Sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 648.740,61 kn (85%), a preostali iznos sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (15%). Projekt traje 21 mjesec, od 19. ožujka 2018. do 18. prosinca 2019. godine. Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.