Inicijative, Nekategorizirano, Rad udruga

Najava radionica za zainteresirane prijavitelje projektnih prijedloga na pozive u sklopu ESF-a

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU te u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama i u 2020. godini nastavlja s provedbom besplatnih radionica namijenjenih udrugama i drugim potencijalnim prijaviteljima na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, koje uopće nemaju ili imaju malo iskustva u području upravljanja projektnim ciklusom, procjenom potreba u lokalnoj zajednici, osiguravanjem kvalitetne provedbe projekata, menadžmentom volontera i drugim relevantnim temama.
Cilj je ovih radionica upoznati sudionike s osnovnim pojmovima vezanima uz teme korisne prilikom osmišljavanja projektnih prijedloga, s osobitim naglaskom na mogućnosti prijava na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

Teme radionica:

·         Upravljanje projektnim ciklusom i procjena potreba u lokalnoj zajednici (dvodnevna radionica)
·         Upravljanje volonterima (dvodnevna radionica)
·         Sustav kvalitete u organizacijama civilnoga društva s primjerima učinkovitih modela upravljanja
·         Osiguranje kvalitetne provedbe projekata financiranih iz javnih izvora
·         Inovativni modeli prikupljanja sredstava za djelovanje organizacija civilnoga društva
·         Modeli zagovaranja za pozitivne promjene u lokalnim zajednicama
·         Modeli uključivanja građana u rad organizacija civilnoga društva
·         Kako izraditi strateški I operativni plan organizacije civilnoga društva?
·         Razvoj društvenog kapitala u lokalnoj zajednici te modeli partnerstva/suradnje organizacija civilnog društva u zajednici
·         Modeli unutarnjeg i vanjskog vrednovanja djelovanja/programa organizacija civilnoga društva

Jednodnevne i dvodnevne radionice održavat će se od siječnja do prosinca 2020. godine u četiri hrvatske regije – Sjeverna i sjeverozapadna Hrvatska (Zagreb, Čakovec – mjesto održavanja bit će objavljeno uz prijavni obrazac), Istočna Hrvatska (Osijek), Jugozapadna Hrvatska (Rijeka) te Južna Hrvatska (Split).

Pozivamo zainteresirane udruge i druge potencijalne prijavitelje da se prijave za sudjelovanje na radionicama. Detaljima o svakoj radionici, datumima održavanja i prijavnim obrascima za sudjelovanje bit će moguće pristupiti na poveznici https://www.financijskepodrske.hr/home/events.

Raspored radionica 2020.