EHO, Nekategorizirano

Muslimanska modna kuća u znak podrške LGBTIQ zajednici dizajnirala hidžabe u duginim bojama

Foto: MOGA
Foto: MOGA

Muslimanska modna kuća MOGA za Mardi Gras u Sidneyu lansirala je Pride hidžabe u duginim bojama.

Riječ je o ponovljenoj kolekciji koja je prvi put bila predstavljena prošle godine u znak podrške ozakonjenju bračne jednakosti u Australiji.

Spomenuta je modna kuća kao modele za ovu kolekciju pozvala performericu Mable Syrup, biseksualnu aktivistkinju Kalidu Edwards i Chrisa McCubbina, a osnivač MOGA-e Azahn Munas kazao je kako na taj način slave različistost njihovih faniva, od trendi muslimanskih ” hidžabstera” do posjetitelja festivala i drag queenova koji svi vole njihov odvažan i kolorističan dizajn.

 

U izjavi povodom australske poštanske ankete o bračnoj jednakosti, iz MOGA-e su poručili da žele podržati bračnu jednakost:

 

rainbowhijab02

“U jednom od najkritičnijih i najvažnijih razdoblja u povijesti naše nacije, ponosni smo što možemo izraziti našu podršku bračnoj jednakosti u Australiji. Naša ljubav za LGBTIQ zajednicu je snažna i zato smo dizajnirali ograničenu seriju Pride šalova u čast njihovoj snazi, hrabrosti i duhu uključivosti”.

Šalovi su se prodali za nekoliko dana, a jedan od njih poslali su bivšem australskom premijeru Tonyu Abbottu, inače žestokom protivniku istospolnog braka kako bi pokazali da se različite zajednice mogu međusobno prihvaćati, podsjeća portal Pink News.

“Kako bismo pokazali da taj šal mogu nositi svi, bez obzira na boju kože, religijska uvjerenja ili seksualnu orijentaciju, omotali smo ga poput hidžaba. Time pokazujemo da LGBTIQ osobe postoje u SVIM religijama uključujući i islam, koji je nažalost jedan od najhomofobičnijih na svijetu”, poručio je tom prilikom Azahn Munas.

Preuzeto sa portala: Crol