Nekategorizirano, Rad udruga

Na nogometnom turniru prikupljali sredstva za zeleni otok

Prva aktivnost projekta je prikupljanje sredstava u lokalnoj zajednici
Prva aktivnost projekta je prikupljanje sredstava u lokalnoj zajednici

Projekt “Zeleni otok za čisti potok!” udruge Gradina iz Viškovaca sufinanciran je iz programa LOKOVEZ, Zaklade Slagalica iz Osijeka, piše Pleter-portal.

Prva njegova aktivnost je prikupljanje sredstava u lokalnoj zajednici, nakon čega se ista utrostručuju te se dobivena sredstva koriste za realizaciju projekta.

– U subotu navečer, 2. srpnja, organizirali smo nogometni turnir u Viškovcima. Na istome smo prikupljali sredstva za realizaciju natječaja “Zeleni otok za čisti potok!”.

Cilj je prikupiti oko 5.000 kuna kako bismo dobili trostruko te u našem naselju napravili Zeleni otok za razvrstavanje otpada, posadili zelenilo, postavili tematsku Stazu duda te educirali mještane o važnosti očuvanja okoliša i mogućnostima ušteda kroz korištenje energetski učinkovitih rješenja i obnovljivih izvora energije.

Nakon turnira, nastavljamo s akcijama gdje ćemo poticati tvrtke na donacije, prikupljati plastične boce za donacije i slično – kazao je Matej Bošnjak, predsjednik udruge Gradina.

Svi zainteresirani koji žele podržati ovu hvalevrijednu akciju mogu svojom donacijom podržati rad udruge te tako pripomoći realizaciji projekta.
Kontakt: udruga.gradina@gmail.com;
IBAN udruge: HR1224020061100737576.