Inicijative, Nekategorizirano

Polaznici edukacije zadovoljni projektom Moja ICT karijera

Edukaciju u prostorima POU Obris pohađa 30 polaznika
Edukaciju u prostorima POU Obris pohađa 30 polaznika

U rujnu je započeo besplatan edukacijski program za Web programera i Voditelja ICT projekta u sklopu projekta Moja ICT karijera koji je nastao u suradnji Pučkog otvorenog učilišta Obris i tvrtke Gauss d.o.o. i financiran je sredstvima Europske unije.

– Edukaciju u prostorima POU Obris pohađa 30 polaznika iz Osječko-baranjske županije, a zasada se održava kroz teorijsku nastavu, skupne i individulane konzultacije. Idući tjedan kreće i sustav učenja na daljinu, e-learninga – najavljuje Sanja Radić, stručna koordinatorica projekta.

Polaznici ne skrivaju svoje oduševljenje edukacijom.

– Edukacija za Voditelje ICT projekata je jedna od kvalitetnijih edukacija koje sam imala prilike pohađati. Iskustvo predavača i stvarni primjeri iz prakse poslovanja IT tvrtke daju edukaciji sasvim novu razinu stjecanja znanja. Nisam imala previše očekivanja oko edukacije, odlučila sam pokušati i vidjeti pronalazim li se u tome. Nisam pogriješila, upravljanje projektima u softverskim tvrtkama je izuzetno dinamično i zanimljivo područje. Stečeno znanje primjenjivo je na mnogo toga, a ponajviše za kreiranje smjera za daljnje usavršavanje. Projekti poput ovoga donose toliko potrebne promjene na bolje, poticanjem uključivanja nezaposlenih u društvo nudeći im prijeko potrebno znanje i iskustvo – kaže Maja L.

Svoje je dojmove podijelila i Ana B. koja kaže kako je njezino iskustvo za vrijeme trajanja edukacije vrlo pozitivno.
– Ugodno sam iznenađena konceptom edukacije. Razlikuje se od trenutno dostupnih edukacija u našem gradu ne samo po sadržaju, već i fleksibilnom pristupu polaznicima. Očekivala sam stjecanje korisnog znanja, ali nisam očekivala ovako ugodnu radnu atmosferu i toliko praktičnih primjera. Ovo znanje je primjenjivo za sve pozicije u IT sektoru što je jako dobro. Znanje dobiveno ovdje će mi sigurno pomoći u nastavku razvoja vještina i pronalasku posla. Ovaj projekt prava je prilika za mlade ljude s manjkom praktičnog iskustva.

Jedna od polaznica je i Sara V. koja, iako edukacija još traje, naglašava kako je već sada puno toga naučla:
– Rad kroz vježbe i mentorstvo s predavačicom pomaže mi usvojiti gradivo, samostalno raditi kod kuće i tako nadograditi svoje predznanje. Očekivanja od edukacije su već ispunjena, a to je fleksibilan pristup, podrška za rad kod kuće i mentorstvo stručne osobe koja zna prenijeti znanje. Mišljenja sam da ovakvih projekata treba biti što više kako bi mlade nezaposlene osobe dobile priliku učiti i steći korisno znanje koje popunjava jaz između obrazovnog sustava i stvarnih potreba poslodavaca na tržištu rada – zaključila je.

Uz redovnu nastavu, programi će biti upotpunjeni sustavom učenja na daljinu (e-learning) te će na taj način polaznici moći od kuće raditi samostalno i uz mentorstvo predavača.