Nekategorizirano, Rad udruga

U Čepinu otvoren Park sreće

Djelo udruga, volontera i Općine Čepin
Djelo udruga, volontera i Općine Čepin

Nakon nekoliko mjeseci vrijednoga rada volontera, u dvorištu Lovačkoga doma, u starom dijelu Čepina uređen je i protekle nedjelje, 29. svibnja otvoren dječji park – Park sreće, prenosi HRT.

– Puno organizacije, vremena, znoja, prepirki, smijeha i upale mišića urodili su plodom. Sada i djeca i roditelji imaju mjesto za sebe – mjesto za odmor, čitanje knjige i igru u prirodi – ističu u udruzi Rame uz rame, koja je provela cijeli projekt vrijedan gotovo 13 tisuća kuna.

Udruga je svoj projekt Park sreće u rujnu prošle godine prijavila na natječaj Naš doprinos zajednici i Zaklada Slagalica ga je izabrala među 15 kojima će dati svoju financijsku podršku.

Pod vodstvom članova udruge Valentina Kelave i Danijela Šopa izrađeno je šest klupa na kojima su izrezane pozitivne poruke. Dok su majstori rezali, brusili i obrađivali drvene i metalne materijale, mnogi su uskakali s dovršavanjem – bojenjem i pisanjem poruka.

Potaknuti ovom akcijom, mnogi su se volonteri i susjedi pridružili uređenju Parka sreće – jer valjalo je pripremiti teren za postavljanje dječjih igrala – tobogana i ljuljačke, kupljenih novcem iz projekta.

Pridružila se i Općina Čepin te je za park nabavila klackalicu, vratilo i dodatne materijale potrebne za njihovo postavljanje.

Otvaranje parka proslavljeno je Šarenom nedjeljom – punom igara i radionica, od modeliranja plastelinom i papirom do face paintinga i mini disca.