EHO, Nekategorizirano

Udruga Nismo same izdala priručnik za novooboljele žene od raka

U sklopu EU projekta “Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama” udruga Nismo same izdala je start-up priručnik s nizom korisnih savjeta za novooboljele žene iz pera eminentnih stručnjaka i novinara.
Uz tiskano izdanje, priručnik je dostupan i online na stranici projekta:

https://zdravakava.nismosame.com/

Projekt „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ nova je inicijativa Udruge Nismo same koja je pokrenuta s ciljem promocije zdravlja, pravilnog informiranja te povećanje svijesti građana o važnosti prevencije obolijevanja.

Projekt se temelji na organizaciji „zdravih kava“ u 15 gradova diljem Hrvatske i devet radionica u prostoru Udruge. Kroz različite projektne aktivnosti omogućit ćemo novooboljelim ženama da u opuštenoj atmosferi liječnicima, psiholozima, socijalnim radnicima, i drugim stručnjacima, bez srama postave sva ona pitanja koja ih “muče” vezano uz dijagnozu i suživot s rakom, a sve s ciljem informiranja i educiranja žena oboljelih od raka i članova njihovih obitelji, ali i šire zajednice.

Projekt „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ sufinanciran je bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, u ukupnom iznosu od 498.519,00 kuna (kodni broj: UP.02.2.1.08.0226).