Aktivizam, Nekategorizirano

‘Zdrava kava s doktorima’ u Vukovaru

Udruga NISMO SAME poziva da se pridružite na „zdravoj kavi s doktorima“ u četvrtak, 9. lipnja 2022., na terasi VUKOVARSKO PUB (Ulica dr. Franje Tuđmana) s početkom u 17.30 sati u Vukovaru.

Uz članice Udruge na kavi će se s vama družiti:
doc. dr. sc. Vesna Ramljak, dr. med., voditeljica Odjela za onkološku patologiju i kliničku citologiju Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice;
mr. sc. Anto Blažanović, dr. med., spec. patologije i sudske medicine, ravnatelj Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar;
Mario Begović, dr. med., spec. kirurške onkologije i subspec. abdominalne kirurgije u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar;
Sanja Gali, dr. med., epidemiologinja u Zavodu za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije, koordinatorica Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke za VSŽ

‘Zdrava kava s doktorima’ temeljna je aktivnost EU projekta koji Udruga NISMO SAME provodi pod nazivom „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“.
‘Zdrave kave’ namijenjene su ženama svih generacija, bez obzira na njihovo zdravstveno stanje, a zamišljene su kao neformalni razgovor građana s liječnicima o svim pitanjima koja ih muče, a koja ili nemaju kome postaviti, ili ih se ne usude postaviti svome liječniku. Takvi će susreti, u sklopu projekta, biti organizirani u 15 gradova diljem Hrvatske.

Ključni dijelovi projekta – zdrava kava s liječnicima, medijske kampanje, izrada video uradaka (primjerice, o samopregledu dojki) – inovativna su rješenja koje je Udruga NISMO SAME prva inicirala 2018. godine i po tome postala prepoznatljiva u zemlji i šire u regiji.

U sklopu projekta do sada smo organizirali i uspješno održali dvije „zdrave kave s doktorima“: u Sisku i Karlovcu.
Pripremite svoja pitanja! Veselimo se druženju i razgovoru kroz koji ćemo se truditi dati odgovore na sva vaša pitanja – zaključuje udruga u najavi na Facebooku.

Projekt „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ u sufinanciran je bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, u ukupnom iznosu od 498.519,00 kuna.