Aktivizam, Nekategorizirano

16. 6. 2016. prosvjed na Markovom trgu: Hrvatska može bolje – bez vas!

Prosvjed podrške kurikularnoj reformi
Prosvjed podrške kurikularnoj reformi

Pozivamo građanke i građane Hrvatske da jasno pošalju poruku da se glas 50 000 građana/ki ne može ignorirati, na prosvjednoj akciji na Markovom Trgu Hrvatska može bolje – bez vas!
u četvrtak 16. lipnja 2016. u 18 sati na Markovom trgu u Zagrebu, stoji u pozivu Inicijative koji prenosimo u cjelosti.

Nakon što je 50 000 ljudi 1. lipnja 2016. godine na brojnim skupovima diljem Hrvatske i inozemstva dalo potporu Cjelovitoj kurikularnoj reformi i Ekspertnoj radnoj skupini jasno zahtijevajući da se vjeruje obrazovnim radnicima i procesu Cjelovite kurikularne reforme bez pritisaka, intervencija i cenzura; da Hrvatski sabor jednoglasno donese zaključak o podršci ovoj reformi i da se odbaci zaključak saborskog Odbora za obrazovanje o preuzimanju Ekspertne radne skupine; da Hrvatski sabor donese Rezoluciju o obrazovanju kao nacionalnom strateškom interesu; da Vlada i nadležno ministarstvo osiguraju novac i autonomiju za provedbu reforme, u 16 dana ni Hrvatski sabor ni Vlada Republike Hrvatske nisu učinili baš ništa u ostvarenju zahtjeva.

Štoviše, dopustili su zaustavljanje i preuzimanje Cjelovite kurikularne reforme, ignoriranje volje građana se nastavlja, kao da ničeg nije bilo. Vrijeme je da odstupe!

Pozivamo sve građanke i građane da zajedno krenemo na Markov trg i kažemo im da je sada dosta jer Hrvatska može bolje samo bez njih! Kurikularna reforma i budućnost Hrvatske sigurno će opstati jer u to vjerujemo mi, njezini građani!

Hrvatska može bolje i izborit ćemo se da za to odsada bude političke volje!

Detalji o prosvjedu se nalaze na www.hrvatskamozebolje.org i na Facebook eventu.