Aktivizam, Nekategorizirano

Izdana brošura Hrana i ekologija

Stručna brošura pristupačna širokoj publici
Stručna brošura pristupačna širokoj publici

Dragi prijatelji, Dan planeta Zemlje je, a tim povodom izdali smo ekobrošuru Hrana i ekologija te vas pozivamo da ju pročitate i proširite vijest o njezinu izlasku, poručuju u udruzi Prijatelji životinja.

Više nego ikada situacija na Zemlji je alarmantna. Stoga pomozite da iskoristimo Dan planeta Zemlje i brošuru Hrana i ekologija kako bismo spasili naš dom i dom drugih životinjskih vrsta.

Brošura se može pročitati ovdje, a više informacija o održivom življenju, kao i popularni Vege izazov, nalazi se na www.veganopolis.net.

Predstavljanje će se održati u subotu 23. travnja od 12.30 sati u prostorijama udruge Zelena akcija (Frankopanska 1, Zagreb).

Na predstavljanju će biti prisutni: profesorica Mirela Holy, zagovarateljica održivog razvoja, Jadranka Boban Pejić i Zlatko Pejić iz Makronove, ustanove za obrazovanje odraslih, te doc. dr. sc. Marija Geiger Zeman s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar. Kratko predstavljanje bit će popraćeno zakuskom, a svi će moći uzeti besplatan primjerak brošure.

Hrana i ekologija stručna je brošura pristupačna širokoj publici te na jednostavan i znanstven način objašnjava povezanost uzgoja hrane s gladi u svijetu i klimatskim promjenama dajući istodobno ekološka rješenja i konkretne smjernice za održivo življenje.

Trećina cjelokupne svjetske površine pretvara se u pustinje, stočne farme uzrokuju 85 % ukupne emisije dušika u obliku amonijaka, svake sekunde samo u SAD-u nastaju 53 tone životinjskog izmeta na farmama, 88 % Amazonske prašume pretvoreno je u nove pašnjake, a samo okretanjem prirodi i prihvaćanjem biljne prehrane možete učiniti razliku. Ne budite dio statistike i dođite na predstavljanje brošure!

Najizravniji, najučinkovitiji, ali ujedno i najlakši način na koji svaki pojedinac može pridonijeti očuvanju okoliša jest prestanak kupnje namirnica životinjskog podrijetla, odnosno prestanak financiranja industrije koja razara jedini dom koji svi imamo – planet Zemlju.