Aktivizam, Nekategorizirano

‘Zdrava kava s doktorima’ u Glini

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME  poziva građane Gline i okolice da se pridruže na 13. ‘zdravoj kavi s doktorima’, koja će se održati u četvrtak, 25. svibnja 2023., u Caffe baru Posh, Ul. Stjepana i Antuna Radića 9, Glina.

Uz članice Udruge na kavi će biti slijedeći liječnici:

Zrinka Rendić-Miočević, dr. med., spec. onkologije i radioterapije, Klinika za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice Zagreb;
Maja Vukoja, dr. med., spec. psihijatar, subspec. psihoterapije, Klinički bolnički centar Zagreb;
Sanja Štingl Vlašić, med., spec. ginekologije i opsteticije, predsjednica Udruge Sv. Agata – Glina.

‘Zdrava kava s doktorima’ temeljna je aktivnost EU projekta koji Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME provodi od 25. ožujka 2022. pod nazivom „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“.

‘Zdrave kave’ namijenjene su prvenstveno ženama oboljelima od raka dojke i članovima njihovih obitelji, no dobrodošli su svi koje zanima ova problematika. Posebnost je koncepta kroz neformalni razgovor s liječnicima odgovoriti na sva pitanjima koja muče građane vezano uz zdravlje i brigu o zdravlju, a koja ili nemaju kome postaviti, ili ih se ne usude postaviti svome liječniku. S druge strane, to je i prilika liječnicima da upoznaju građane s problemima na koje svakodnevno nailaze u svom radu.

Udruga je do sada uspješno održala 11 ‘zdravih kava s doktorima’ na kojima je bilo oko 600 sudionika.

Veselimo se novoj kavi u Glini. Pripremite svoja pitanja! – ističu organizatori.

Projekt „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, u ukupnom iznosu od 498.519,00 kuna (MIS kod: UP.02.2.1.08.0226)