Aktualno, Nekategorizirano

‘Zdrava kava s doktorima’ u Daruvaru

Pozivamo sve građane s područja grada Bjelovarsko-bilogorske županije da nam se pridruže na ‘zdravoj kavi s doktorima’ koja će se održati u Daruvaru, u utorak 18. travnja 2023. godine, u restoranu Terasa (Julijev park8), s početkom u 17.30 sati, navodi u pozivu Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME.

Uz članice Udruge na kavi će se s vama družiti:
prim. dr. sc. Paula Podolski, dr. med., spec. onkologije i radioterapije, voditeljica Odjela za tumore dojke KBC-a Zagreb;
Vladimir Bartoš, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije
Tihomir Ježinac, dr. med., spec. obiteljske medicine
Milada Sofka, predsjednica Lige protiv raka Daruvar

‘Zdrave kave s doktorima’ provode se u sklopu EU projekta „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“, a zamišljene su kao neformalna druženja s liječnicima čiji glavni cilj je prevencija i promocija zdravlja, povećanje svijesti građana o važnosti prevencije i izgradnja međusobnog povjerenja uz prijateljski razgovor.

‘Zdrave kave’ namijenjene su prvenstveno ženama oboljelima od raka dojke i članovima njihovih obitelji, no dobrodošli su svi koje zanima ova problematika. Posebnost je koncepta kroz neformalni razgovor s liječnicima odgovoriti na sva pitanjima koja muče građane vezano uz zdravlje i brigu o zdravlju, a koja ili nemaju kome postaviti, ili ih se ne usude postaviti svome liječniku. S druge strane, to je i prilika liječnicima da upoznaju građane s problemima na koje svakodnevno nailaze u svom radu.

Udruga je do sada uspješno održala deset inicijativa ‘zdrava kava s doktorima’: u Sisku, Karlovcu, Vukovaru, Šibeniku, Zaboku, Ludbregu, Slavonskom Brodu, Koprivnici, Gospiću i Virovitici.
Veselimo se novoj kavi u Daruvaru.

Pripremite svoja pitanja!
Projekt „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ u sufinanciran je bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, u ukupnom iznosu od 498.519,00 kuna (kodni broj: UP.02.2.1.08.0226)