Aktualno, Nekategorizirano

Nacionalna zaklada otvorila bilateralni sastanak u okviru Fondova EGP I Kraljevine Norveške

Na slici: Veleposlanica Kraljevine Norveške Astrid Versto i upraviteljica Nacionalne zaklade Cvjetana Plavša-Matić
Na slici: Veleposlanica Kraljevine Norveške Astrid Versto i upraviteljica Nacionalne zaklade Cvjetana Plavša-Matić

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u svojstvu Provoditelja Programa za civilnoga društva u Hrvatskoj u okviru fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške u suradnji s donatorima organizira bilateralni sastanak 13. i 14. lipnja u IMPACT – Europskom centru za međusektorsku suradnju u Zadru, pod nazivom “Različitim perspektivama prema suradnji”.

Bilateralni sastanak počeo je u ponedjeljak, 13. lipnja u 10:30 sati u Zadru u IMPACT centru.

Skup se organizira u cilju analize provedbe Programa koji je započeo krajem 2014. godine, a u okviru kojeg su raspisana četiri natječaja i podržan jedan predefinirani projekt (više: www.eea-ngo-croatia.hr). Programom je podržano ukupno 52 projekta organizacija civilnoga društva iz Hrvatske s ukupnim iznosom od gotovo milijun eura u programskim područjima od solidarnosti i razvoja društvenog kapitala u lokalnim zajednicama, demokratizacije i ljudskih prava (uključujući i prava Roma), inovativnih inicijativa za djecu i mlade u lokalnim zajednicama do modela održivosti organizacija civilnoga društva koje djeluju u području poticanja i zaštite ljudskih prava.

Na skupu će sudjelovati i predstavnici Ureda financijskog mehanizma (FMO) iz Bruxellesa kao i sve organizacije koje su ostvarile financijsku podršku na natječajima raspisanim od strane Nacionalne zaklade u sklopu Programa za civilno društvo te predstavnici/ce zainteresiranih organizacija iz donatorskih zemalja u cilju uspostave moguće suradnje na budućim projektima u novom financijskom razdoblju provedbe Programa.

Veleposlanica Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Nj.E. Astrid Versto pored sudjelovanja na skupu otvorit će i prigodnu izložbu rezultata projekata koji su financirani u okviru Programa za civilno društvo u Republici Hrvatskoj u proteklom financijskom razdoblju.

Prema riječima upraviteljice Nacionalne zaklade Cvjetane Plavša-Matić, bilateralni skup je prilika za analizu postignutih rezultata te sagledavanje mogućnosti daljnjih ulaganja donatora iz Fondova EGP i Kraljevine Norveške u financijskom razdoblju 2014. do 2021. uključujući i ulaganja u Republiku Hrvatsku te nastavak Programa za civilno društvo u Hrvatskoj.