Aktualno, Nekategorizirano

Umjetničke akcije na zagrebačkom naselju Trnje

Ulaz na sve programe je slobodan
Ulaz na sve programe je slobodan

CORNERS Triangle je kulturno događanje u sklopu kojeg će od 24. svibnja do 5. lipnja dvadesetak domaćih i međunarodnih umjetnika izvesti različite umjetničke akcije na zagrebačkom naselju Trnje.

U dva tjedna na raznim će se lokacijama ovog prisavskog naselja odviti filmske projekcije, koncerti, audio ture, izložbe i predstave.

CORNERS Triangle se, osim na Trnju, odvija i na riječkom Zametu i ljubljanskim Fužinama, a ulaz na sve programe je slobodan.

CORNERS je platforma posvećena istraživanju rubnih dijelova Europe, prostora izvan kulturnih, političkih i društvenih centara, koje kroz radove umjetnika nastoji povezati te njihove priče prenijeti iz jednog mjesta u drugo.

U travnju 2012. godine iz Zagreba je krenula, a u Rijeci završila Xpedicija Balkan – istraživačko putovanje na kojem je tridesetak umjetnika iz raznih krajeva Europe upoznavalo male sredine bivše Jugoslavije, te umjetnike i organizacije koje ondje djeluju.

Priče koje su umjetnici čuli obilazeći zakutke Europe pretočili su u umjetničke radove prvi put predstavljene u Ljubljani u lipnju 2014. godine.

Sada se CORNERS umjetnici vraćaju u ova tri grada kako bi prepričali ovdašnje, ali i neke druge priče prikupljene u brojnim drugim mjestima koje su posjetili.

Detaljan raspored pogledajte OVDJE.