Aktualno, Nekategorizirano

Udruga NISMO SAME poziva na ‘zdravu kavu s doktorima’ u klubu AZIMUT u Šibeniku

Udruga NISMO SAME poziva sve građane s područja Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije da nam se pridruže na četvrtoj ‘zdravoj kavi s doktorima’, u ponedjeljak, 5. rujna 2022. godine, u klubu AZIMUT (Obala palih omladinaca 2, Šibenik), s početkom u 18.30 sati., navodi se na stranici projekta.

Uz članice Udruge na kavi će se s vama družiti:

doc. dr. sc. Vesna Ramljak, dr. med., voditeljica Odjela za onkološku patologiju i kliničku citologiju Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice;
Josipa Jović Zlatović, dr. med., specijalistica radioterapije i onkologije u OB Šibenik;
Danći Mihovilčević, dr. med., anesteziologinja u OB Šibenik i predsjednica Lige protiv raka Šibensko-kninske županije;
Ivica Madžar, dr. med., kirurg u OB Šibenik;
dr. sc. Filip Grubišić-Čabo, dr. med., specijalist interne medicine, subspecijalist internističke onkologije, OB Šibenik.

‘Zdrava kava s doktorima’ temeljna je aktivnost EU projekta koji Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME provodi od 25. ožujka 2022. do 25. rujna 2023. pod nazivom „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“.

‘Zdrave kave’ namijenjene su prvenstveno ženama oboljelima od raka dojke i članovima njihovih obitelji, no dobrodošli su svi koje zanima ova problematika. Posebnost je koncepta kroz neformalni razgovor s liječnicima odgovoriti na sva pitanjima koja muče građane vezano uz zdravlje i brigu o zdravlju, a koja ili nemaju kome postaviti, ili ih se ne usude postaviti svome liječniku. S druge strane, to je i prilika liječnicima da upoznaju građane s problemima na koje svakodnevno nailaze u svom radu.

Udruga je do sada uspješno održala tri ‘zdrave kave s doktorima’ – u Sisku, Karlovcu i Vukovaru – na kojima je bilo više od 100 sudionika.

Veselimo se novoj kavi u Šibeniku. Pripremite svoja pitanja! – zaključuje se u pozivu.

Projekt „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, u ukupnom iznosu od 498.519,00 kuna (kodni broj: UP.02.2.1.08.0226)