Aktivizam, Nekategorizirano

Zdrava kava s doktorima u Virovitici

Pozivamo sve građane s područja Virovitičko-podravske županije da nam se pridruže na ‘zdravoj kavi s doktorima’, u srijedu, 15. ožujka 2023. godine, u Mount Everest lounge baru (Trg dr. Franje Tuđmana 5, Virovitica), s početkom u 17.30 sati, navodi Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME.

Uz članice Udruge na kavi će se biti:
doc. dr. sc. Vesna Ramljak, dr. med., voditeljica Odjela za onkološku patologiju i kliničku citologiju Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice;
Dinko Blažević, dipl. oec., ravnatelj Opće bolnice Virovitica;
Marija Abalić, dr. med., spec. kliničke citologije, Opća bolnica Virovitica;
Alenka Borovčak-Lovrenc, dr. med., spec. radiologije (uža specijalnost iz ultrazvuka), Opća bolnica Virovitica;
Renata Gutt-Nuk, dr. med., spec. internist, uža specijalnost interna medicina -hematologija, Opća bolnica Virovitica;
Marija Jurković, dr. med., specijalizantica plastične kirurgije, Opća bolnica Virovitica;
Miodrag Beneš, dr. med, specijalist javnozdravstvene medicine, Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitica

‘Zdrava kava s doktorima’ temeljna je aktivnost EU projekta koji Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME provodi od 25. ožujka 2022. do 25. rujna 2023. pod nazivom „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“.
‘Zdrave kave’ namijenjene su prvenstveno ženama oboljelima od raka dojke i članovima njihovih obitelji, no dobrodošli su svi koje zanima ova problematika. Posebnost je koncepta kroz neformalni razgovor s liječnicima odgovoriti na sva pitanjima koja muče građane vezano uz zdravlje i brigu o zdravlju, a koja ili nemaju kome postaviti, ili ih se ne usude postaviti svome liječniku. S druge strane, to je i prilika liječnicima da upoznaju građane s problemima na koje svakodnevno nailaze u svom radu.
Udruga je do sada uspješno održala devet ‘zdravih kava s doktorima’ na kojima je bilo više od 450 sudionika i koje su ostavile značajan utjecaj na žene i njihove obitelji.
Ciljana skupina za ovaj projekt su žene oboljele od raka dojke, no u Virovitici ćemo govoriti i o pilot projektu ranog otkrivanja raka vrata maternice koji kreće u Virovitičko-podravskoj županiji.
Pripremite svoja pitanja!
Projekt „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, u ukupnom iznosu od 498.519,00 kuna (UP.02.2.1.08.0226).