Nekategorizirano, Rad udruga

Udruga Zora pokrenula aplikaciju “Moje mjesto u zajednici”

Na javnoj akciji u listopadu
Na javnoj akciji u listopadu

U sklopu projekta “Moje mjesto u zajednici” udruga Zora predstavlja istoimenu aplikaciju kao zagovarački alat na kojem se nalaze adrese i opisi ključnih aktera upisane kao kontakti (institucije, jedinice lokalne samouprave, udruge …) i podijeljene u kategorije (zdravstvo, komunalno djelatnost, sigurnost).

Aplikacija omogućava da na jednostavan način vlastiti problem/potrebu/ideju učinite vidljivim i javnom dostupnim.

– Ovo je odlična prilika za bolji uvid u probleme/potrebe žitelja Međimurja kao i zajednički dijalog. Registrirajte se i neka se vaš glas čuje – poručuju u udruzi.

Projekt “Moje mjesto u zajednici” traje 18 mjeseci, a provode ga 3 udruge iz različitih županija: Udruga Zora (Međimurska županija), K-zona (Grad Zagreb) i Centar za održivi razvoj (Splitsko dalmatinska županija).

Kroz pažljivo isplanirane aktivnosti odgovaramo na glavne prepoznate probleme u našim zajednicama – prvo ih determinirajući istraživanjem, a zatim provodeći sa građanima zagovaračke kampanje kreirane oko definiranih prioritetnih potreba naše lokalne zajednice vezane uz društvenu nejednakost, rodnu neravnopravnost i socijalnu pravdu.

Inovativnim zagovaračkim alatima jačamo i uključujemo građane, monitoriramo djelovanje lokalnih donositelja odluka i pridonosimo stvaranju aktivne lokalne zajednice utemeljene na društvenoj jednakosti, socijalnoj pravdi i dobrom upravljanju, u kojoj svaki građanin, a posebice socijalno isključeni građani i oni u riziku od siromaštva mogu i znaju kako ostvariti svoja socijalna i ljudska prava.

Ukupna vrijednost projekta je 538.899 kn od kojih 89.74% sufinanciran je od Fondova Europskog gospodarskog prostora, Kraljevine Norveške i Međimurske županije. Ugovor je potpisan sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, a projekt je odobren na natječaju “Demokratizacija i ljudska prava”.

Više o projektu potražite OVDJE.