Hrvatska, Nekategorizirano

Zagrebački inovacijski centar razvija mobilnu aplikaciju ‘Pristupačni Zagreb’ za osobe s invaliditetom

Pristupacni-Zagreb1aCilj hackathona je razviti mobilnu aplikaciju koja će osobama s invaliditetom, građanima i posjetiteljima grada Zagreba, pružiti potrebne informacije o pristupačnosti objekata od interesa na području našeg glavnog grada

Zagrebački inovacijski centar (ZICER) poziva građane da se, s dobrim idejama, uključe u hackathon (zajedničko programiranje) kroz koji će svojim angažmanom pomoći u razvoju javnog servisa ‘Pristupačni Zagreb’ i osobama s invaliditetom olakšati svakodnevicu otvarajući im brojna nova vrata pristupačnijeg Zagreba.

“Cilj hackathona je razviti mobilnu aplikaciju koja će osobama s invaliditetom, građanima i posjetiteljima grada Zagreba, pružiti potrebne informacije o pristupačnosti objekata od interesa na području Zagreba”, priopćio je organizator u ponedjeljak.

“Dođi u ZICER i programiraj pristupačni Zagreb!”, poruka je koju je poslao organizator pozvavši građane da se pridruže i do 31. ožujka prijave na natječaj. Svi sudionici dobit će vrijedne nagrade sponzora hackathona, a prijaviti se mogu putem formulara za prijavu. Stručni žiri odabrat će 15 kandidata.

Hackathon, stoji u priopćenju, 5. i 6. travnja organizira Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji sa ZICER-om. Zamišljen je kao suradnički pothvat gdje se sudionici neće međusobno natjecati već zajedno razvijati servis.

Servis se sastoji od tri komponente: baze podataka objekata od interesa; aplikacije preko koje će se pristupati bazi te web stranice s formularom za unos i ažuriranje baze.

Servis Pristupačni Zagreb razvijat će se pod vodstvom tvrtke Agency04 specijalizirane za razvoj poslovnog softwarea. (Hina)