Hrvatska, Nekategorizirano

Besplatan dućan za ostavljanje donacija izbjeglicama

izbjeglice_crFree shop, odnosno besplatni dućan, smješten je u zagrebačkom Središću, a ondje tijekom tjedna možete ostaviti odjeću, obuću, higijenske potrepštine ili igračke koje vam više nisu potrebne, a mogle bi zatrebati izbjeglicama. Na taj način ljudi koji su izgubili svoje domove i trenutno žive ili borave u Hrvatskoj, mogu sami doći do dućana i pogledati što im je od ponuđenog potrebno.

Prostor dućana, osim za zaprimanje i skladištenje robe, migrantima nudi i nekoliko kompjutera koje mogu koristiti kako bi potražili posao ili kontaktirali svoje obitelji. U sklopu dućana nalazi se i prostor namijenjen za druženje i razgovor, a zidovi su ukrašeni radovima tražitelja azila iz hotela Porin u Dugavama. Radove je moguće otkupiti donacijom koja će također biti usmjerena ka najpotrebitijima, prenosi Vox Feminae.

Na galeriji dućana smješten je i ured koji volonteri i volonterke udruge koriste kako bi planirali/e akcije,  skladištili/e arhiv osoba koje su prošle kroz Hrvatsku te prekvalificirali osobe koje imaju azil u Hrvatskoj i žele pronaći posao.

Ukoliko želite pomoći, donacije možete donijeti na adresu dućana (Brune Bušića 42, Zagreb) u sljedećim terminima: ponedjeljak 12:00 – 18:00, srijeda 9:00 – 15:00 i petak 12:00 – 18:00.

Više informacija o dućanu ili akcijama udruge možete pronaći na Facebook stranici.