EHO, Nekategorizirano

TOKYO 2020 Centralni stadion igara potpuno je prilagođen osobama s invaliditetom

Prilikom završetka gradnje Olimpijskog stadiona u Tokiju za Paraolimpijske i Olimpijske igre 2020. godine, mediji su imali priliku proći kroz stadion koji već sada postaje ikona igara, prenosi In portal.

U samom stadionu postavljen je pristupačan prostor za sjedenje na svim razinama, kako bi se omogućila najbolja vidljivost i udobnost za korisnike kolica kao i za njihovu pratnju, te su postavljene i električne utičnice za električna invalidska kolica.

Za vrijeme Paraolimpijskih Igara, u stadionu će se održati ceremonije i natjecanja u atletici, kao i samo otvorenje i zatvaranje igara, a na događajima će moći nazočiti čak 68.000 gledatelja, što je maksimalni kapacitet stadiona.

Stadion je izgrađen s jakim naglaskom na očuvanju okoliša i integriranosti s prirodnom okolinom. Glavni arhitekt Kengo Kuma dizajnirao je stadion of zelenila i kolekcije drva koji predstavljaju 37 japanskih prefektura, a unutrašnjost je postavljena tako da svaki gledatelj ima savršen pogled sa svakog promatračkog mjesta zahvaljujući obliku tribina, njihovoj slojevitosti i nagibu.

Održavanje događaja na stadionu započet će s Japanskim prvenstvom u nogometu na početku 2020. godine