Nekategorizirano, Rad udruga

300 paketa života za građane u potrebi

Pomoć dolazi sa svih strana
Pomoć dolazi sa svih strana

Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje d.o.o. će u srijedu i četvrtak, 24. i 25. kolovoza od 10 do 13 sati dijeliti 300 „paketa života“ koja sadrže 15 prehrambenih proizvoda u iznosu od 140 kuna.

– Ovu su donaciju omogućili tvrtka koja nas godinama pomaže sa svoja 4 prehrambena proizvoda, umirovljenici s financijskim potporama, naši građani na privremenom radu koji prilikom posjete svojim najmilijima s radošću i velikom ljubavlju prema siromašnima pune police naše socijalne samoposluge.

Tu je i tvrtka koja želi biti anonimna, a svaki mjesec uplaćuje po ugovoru tisuću kuna.

Mesna industrija „Ravlić“ d.o.o. donirat će 1000 pašteta, 1000 konzervi mesnih doručaka i tablu slanine za buduću „grahijadu“, umirovljena učiteljica uz pomoć „Mlinara“ d.d. doniraju na radost djece 200 pizza, OPG Marko Gradištanac donirao je 600 kilograma sočnih slatkih jabuka koje će također biti dostupna našim korisnicima – nabraja zadovoljno Štefica Čučak, predsjednica udruge.

Kaže kako će i mladi HDSSB-a donirati 300 paketa prehrambenih proizvoda i 300 komada kuhanog kukuruza.

– Još jedna politička stranka najavila je svoj dolazak s tisućama paketa prehrambenih proizvoda, a toplo se nadam da će i ostale stranke biti solidarne jer ovo su naši građani od kojih Vi tražite glasove pa bar u kampanji da nema gladnih. Molim Vas, otvorite svoja srca, pokažimo suosjećaj prema obiteljima u socijalnoj potrebi da se barem na kratko osjećaju zbrinutim i voljenim – poručuje Čučak.

Osim nabrojanih donatora, u projekt su uključeni i drugi Osječani pa je tako vlasnik dvorane Kristal, Luka Holjevac nakon jednog slavlja socijalnoj samoposluzi uručio 45 kilograma janjetine, prasetine i piletine te priloga kojih su se mladenci odrekli.

Podsjetimo, ovaj je projekt pokrenut 2014. godine, u sklopu natječaja Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj te je sufinaciran od strane Europske unije u vrijednosti 197.703 kuna.

Maja Celing Celić