EHO, Nekategorizirano

Donacija za bolnicu: ‘Raketa, hvala ti za novu opremu…’

Foto: Alber Gea
Foto: Alber Gea

Na inicijativu udruge Veliko srce malom srcu Rakitić je na lopti prikupio potpise Barceloninih nogometaša. Lopta je na aukciji prodana za 50.000 kn, a njezin vlasnik dodatno je uplatio još 25.000 kn.

Autor: Meri Tomljanović

Jako smo sretni što ćemo ovom donacijom pomoći i omogućiti svoj djeci da stignu na red za preglede. Puno nam to znači, rekao je Tribaljac Branko Šubat, član udruge Veliko srce malom srcu. Riječka dječja bolnica Kantrida od četvrtka ima monitor vitalnih funkcija s mjerenjem invazivnog tlaka, monitor vitalnih funkcija i četiri pulsna oksimetra.

Novac za to prikupljen je humanitarnom aukcijom nogometne lopte FC Barcelone u kojoj je sudjelovao hrvatski nogometni reprezentativac i humanitarac Ivan Rakitić.

Foto: Alber Gea
Foto: Alber Gea

Na zamolbu navedene udruge, tijekom SP-a u Moskvi, prikupio je potpise cijele momčadi, štoviše čak 23 igrača katalonskog kluba. – Lopta je na aukciji dostigla cijenu od 50.000 kuna.

Njezin vlasnik dodatno je uplatio još 25.000 kuna te smo uspjeli kupiti i više opreme nego što je bilo u planu. O anonimnom vlasniku lopte ne znam previše osim da je loptu namijenio jednom djetetu.

No ovim putem mu se u ime svih najiskrenije zahvaljujem – rekao nam je u četvrtak Branko Šubat.

 

Pročitajte više na: https://www.24sata.hr/news/donacija-za-bolnicu-raketa-hvala-ti-za-novu-opremu-591311 – 24sata.hr