Aktualno, Nekategorizirano

Počela humanitarna akcija za splitsku Kliniku za dječje bolesti “Budi mi prijatelj”

U humanitarnoj akciji za Kliniku za dječje bolesti splitskoga KBC-a “Budi mi prijatelj” u prodavaonicama “Tommy” do 15. ožujka kupnjom označenih dječjih proizvoda prikupit će se, kako se očekuje, više stotina tisuća kuna, najavljeno je u ponedjeljak u splitskoj bolnici.

​Z​amjenik ravnatelja splitskoga KBC-a Krešimir Dolić je rekao kako je riječ o hvalevrijednoj humanitarnoj akciji te da im je uvijek drago kad lokalna samouprava ili gospodarstvenici prepoznaju potrebe zdravstva.

“Pokretač je tvrtka ‘Tommy’, predložili su nam projekt koji smo objeručke prihvatili, sve kako bismo poboljšali zdravstveni standard i skrb za djecu”, rekao je Dolić, koji vjeruje da će akcija biti uspješna.

Direktor korporativnih komunikacija te tvrtke Dario Mamić je rekao da su više puta i u drugim gradovima imali slične donacije i aktivnosti u kojima su ulagali u zdravstvenu skrb i obrazovni sustav.

“Nismo slučajno odabrali Kliniku za dječje bolesti jer mislim da je ta klinika referentna točka. Ta stručnost, kompetencija i profesionalizam koje liječnici pokazuju su neupitni. S ovim što dajemo i doniramo poboljšat ćemo tehničke uvjete”, rekao je Mamić.

Direktor marketinga tvrtke “Tommy” Aljoša Bašić je rekao da će se sljedećih sedam tjedana na 181 proizvodu, među kojima su pelene, dječje kašice, hrana, sokovi i vlažne maramice, odvajati određeni iznos, tako da će se za veće i skuplje proizvode izdvajati deset kuna, a za manje kunu. Akcija se provodi u svih 214 prodavaonica diljem Hrvatske.

“Svi građani koji za vrijeme naše akcije budu kupovali posebno označene proizvode za djecu izložene na policama Tommyja prisilit će nas i dobavljače da odvajamo za tu humanitarnu akciju. Ovaj projekt je poduprlo Ministarstvo zdravstva. Očekujemo da ćemo u humanitarnoj akciji prikupiti više stotina tisuća kuna”, najavio je Bašić.

Od prikupljenog novca u bolnici namjeravaju zanoviti postelje za standardnu njegu te kupiti primjerene fotelje za razvlačenje za boravak roditelja uz svaku postelju.