Aktivizam, Nekategorizirano

9. Humana akcija “Dalmatino uveseljava djecu!” u KBC Split

dalmalino-uveseljava-malisane-u-opcoj-bolnici-zadar-4b5eb4e216714118c1664d60a31e780e_view_article9. Humana akcija “Dalmatino uveseljava djecu!”, koju organizira Dječji klub Dalmalino, održat će se 12. prosinca 2017. godine s početkom u 16,30 sati u KBC – SPLIT, na Klinici za dječje bolesti.

Sudjeluju: Snjegulica, Dječji dramski studio – Sinjskog pučkog kazališta, Mandolinski orkestar Anđeli čuvari – Sanctus Domnio Split, Plesni klub Doxa Dance, Dječji folklorni ansambl KUD-a Jedinstvo Split i Akrobatski rock¨n¨roll klub Caf–Spliters. Dalmalino animatori i suradnici svojom glumom, pjesmom i plesom unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom bolesnicima i pokušavaju im otkloniti pažnju od bolesti i straha, donoseći im na dječji odjel svijet igre, smijeha i radosti!

U zimu 2009. godine Dalmalino je započeo s redovitim programom na odjelu splitske Pedijatrije te ovu plemenitu akciju proširilo i na druge bolničke centre u RH (Zagreb, Šibenik, Rijeka, Varaždin, Pula, Zadar ).

Cilj je humanizacija boravka djece koja se liječe u bolnici, promicanje i provođenje vrijednosti usmjerene općem javnom dobru i potrebama zajednice.