EHO, Nekategorizirano, Rad udruga

Drugo more poziva mlade upis u radionice Projekt X

30224033464_5c944d9e23_bProjekt X namijenjen je mladima između 15 i 25 godina, s ciljem poticanja konstruktivnog i kreativnog izražavanja mladih u lokalnoj zajednici. Sastoji se od različitih radionica na kojima se možete upoznati s raznovrsnim kreativnim sadržajima i korisnim vještinama. Kroz mentorski rad, radionice će završiti u formi koja se može prikazati na umjetničkom festivalu, a polaznici će usvojiti znanja koja su nužna za organizaciju takvog festivala.

Festival će osmisliti i izvesti sami polaznici radionica, koji će na raspolaganju imati i “produkcijski budžet” za gostujuće izvođače (bendove, DJ-je, umjetnike), opremu i tehniku.

Na radionicama polaznici će se baviti raznim zanimljivim temama i područjima, od zvuka (radionice Akustika prostora i Snimanje zvuka), videa i fotografije (radionice Video dokumentacija, Video mapping i Foto dokumentacija), preko dizajna (radionice Dizajnom protiv dizajna, Spekulativni dizajn i Dizajn interakcija), crteža i grafike (radionice Bilježenje crtežom i Sitotisak), do izvedbene umjetnosti (radionice Performans, Temelji kazališne dramaturgije i Hepening) i hakiranja (radionice Stereoskopija, Elektronski građanski neposluh i Arduino i MAX MSP).

Radionice su namijenjene mladima od 15 do 25 godina. Drugim riječima, prijaviti se mogu svi koji u trenutku prijave imaju između 15 godina i 1 dan do 24 godine i 364 dana starosti.

Vrijeme i mjesto održavanja radionica je podložno promjenama o čemu će svi prijavljeni biti obaviješteni putem e-maila.

Na radionice se možete prijaviti slanjem e-maila na adresu petra@drugo-more.hr ili ispunjavanjem prijavnice na internetskoj stranici.

Projekt X ukupne vrijednosti 680.815,99 kuna financira Europska unija s 578.693,59 kuna u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda, i sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u iznosu od 102.122,40 kuna. (Izvor: Drugo more/CD)