Nekategorizirano

Europsko vijeće objavilo je novi Poziv za prijavu primjera najbolje prakse Strategije 21

Odbor ministara preporučuje vladinim i nevladinim organizacijama, regionalnim i lokalnim vlastima, profesionalcima, lokalnim udruženjima i civilnom društvu da aktivno sudjeluju u provedbi strategije. Pozivaju na predlaganje konkretnih primjera mjera koje će biti uključene u primjere dobre prakse Strategije 21.

Hrvatska ima nekoliko primjera dobre prakse uvrštene među prakse Strategije 21, a radi se o projektu obnove šibenske tvrđave, Fortress ReInvented – Inovativni pristup i digitalni sadržaji na povijesnim tvrđavama, projektu KUD-a Oštrc – Rudarska Greblica, projektu očuvanja tehnike suhozida u Dragodidu, višenacionalnom projektu Susret u vrtovima / Rendez-vous aux jardins “L’Europe des jardins”, karlovačkom projektu Zvijezda u školi / Star in school, projektu The island of Cres te projektu “Moj kažun – La mia casita” grada Vodnjana.

Ove je godine posebna pažnja posvećena najboljim praksama i projektima obrazovanja o kulturnom nasljeđu, a jedna od tri glavne komponente ST21 su obrazovanje i znanje.

Glavna tema Europskih dana baštine 2020. – „Baština i obrazovanje: učenje za život“ prihvaćena je i kao tema prijave primjera najboljih praksi, no u pozivu je naglašeno da ako potencijalne prijave najbolje prakse i nisu posebno posvećene obrazovanju, sve zaprimljene prijave razmotrit će se i objaviti na web stranici ST21.

Poziv kao i više informacija pronađite na poveznici.

Prijaviti se možete putem obrasca ili slanjem e-pošte.

>>> Europska strategija za kulturnu baštinu u 21. stoljeću pdf.