EHO, Nekategorizirano

Nagrada “Svjetionik” za dostojno izvještavanje o siromaštvu novinarkama Petri Plivelić i Kristini Čirjak

dito-696x464Hrvatska mreža protiv siromaštva (HMPS) dodijelila je u ponedjeljak u zagrebačkom kinu “Europa” treću godinu zaredom, nagradu “Svjetionik” za dostojno izvještavanje o siromaštvu.

Nagrada se dodjeljuje sa svrhom promicanja izvještavanja o siromaštvu i socijalnoj isključenosti, uz poštivanje ljudskih prava i dostojanstva osoba s iskustvom siromaštva.

Nagrada se dodjeljuje temeljem glasovanja žirija sastavljenog isključivo od osoba s iskustvom siromaštva koji je ove godine ocjenjivao ukupno osam prijavljenih novinarskih radova, u dvije kategorije – televizijski i tiskani/online prilog.

Tako je u kategoriji tiskanog/online priloga nagradu dobila Petra Plivelić, iz “Jutarnjeg lista” za rad “Konačno trenuci sreće”, a u kategoriji televizijskog priloga nagrađena je Kristina Čirjak iz RTL-a, za rad “Nevjerojatna priča o Miši”.

Nagrada “Svjetionik” u Hrvatskoj se dodjeljuje treći put i to u okviru međunarodnog projekta kojeg u partnerstvu provode mreže protiv siromaštva iz Hrvatske, Mađarske, Srbije, Makedonije, Rumunjske i Austrije, uz financijsku potporu ERSTE Zaklade. (Hina)

Video zapis dodjele nagrade