Nekategorizirano, Rad udruga

Naš Hajduk organizira jednodnevnu izobrazbu na temu zagovaranja

U sklopu projekta “(Hajdučkom) suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja” Naš Hajduk organizira jednodnevnu izobrazbu na temu zagovaranja koja će se održati 11. lipnja 2018. godine od 9 do 14 sati u prostoru Beton kina (zgrada Doma mladih, Ulice slobode 28, ulaz sa strane Ekonomske škole).

Zagovaranje uključuje niz aktivnosti kao što su kampanje, umrežavanje različitih dionika, stvaranje pritiska organizacijom javnih događanja i slično koje dovode do održivih i pozitivnih promjena u društvu. Svaka organizacija civilnog društva samim svojim djelovanjem provodi zagovaranje.

Ono što je u tom procesu bitno je znati razmišljati strateški – prepoznati ključne sudionike koji mogu doprinijeti rješavanju određenog problema, odabrati najprikladnije alate koji će rezultirati što većim utjecajem na ciljane skupine i postaviti realne i dostižne ciljeve.

Izobrazbu će provesti Milan Koštro, stručnjak za zagovaranje i komunikaciju. Cilj izobrazbe je osnaživanje zagovaračkih kapaciteta organizacija civilnog društva kroz stručno predavanje, praktični rad, ali i razmjenu međusobnih iskustava. Namijenjena je predstavnicima organizacija civilnog društva kao i svim ostalim zainteresiranim građanima.

Za sudjelovanje je potrebno ispuniti obrazac.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Foto: Naš Hajuduk
Foto: Naš Hajduk