Aktivizam, Nekategorizirano, Rad udruga

Ri Rock i Kombinat nastavljaju suradnju kroz društveno poduzetništvo

Projekt je uvelike doprineo upoznavanju mladih članova riječkih organizacija civilnog društva
Projekt je uvelike doprineo upoznavanju mladih članova riječkih organizacija civilnog društva

“Čujemo s(v)e vidimo – mladi za mlade na području Primorsko-goranske županije” naziv je projekta kojega je provodila udruga RI-Rock s partnerima gdje kažu kako su izuzetno zadovoljni ostvarenim projektnim rezultatima.

– Uz stečena znanja o pisanju i provedbi EU projekata, administrativno-financijskom upravljanju udrugama te menadžmentu volontera, projekt je rezultirao i stvaranjem svojevrsne platforme lokalnih organizacija civilnog društva mladih i za mlade, a manifestira se kroz nove kvalitetne suradnje i kontinuiranu podršku – kaže podpredsjednica udruge, Anja Štefan.

Projekt je rezultirao novim poznanstvima, ali i suradnjama od kojih ističu suradnju lokalnih OCD-a (posebice Udruge Ri Rock i Kombinat) u osmišljavanju i prijavi novih nacionalnih i EU projekta. Tu je i osmišljavanje i razvoj društveno-poduzetničkih aktivnosti ovih udruga kao i svojevrsni doprinos razvoju neformalne inicijative: Gledaj (U) druge kao i razvoj te provedba kvalitetnih volonterskih programa partnerskih organizacija i lokalnih OCD-a.

– Kroz ovaj smo projekt stekli mnoga iskustva kao što je iskustvo u pripremi projektnih prijedloga za apliciranje na natječaje iz EU fondova kao i iskustvo prikupljanja potrebne dokumentacije te administrativno-financijskog upravljanja projektom. Naravno, važno je bilo i iskustvo kompletne provedbe EU projekta, a odnosi se na  podnošenje zahtjeva za predujam, Zakon o javnoj nabavi, Zakon o nadoknadi sredstava, zahtjev za prenamjenu sredstava, završno izvješće, koordinaciju projektnog tima, menadžment volontera. To su samo neki od stečenih iskustava – kaže Štefan dodavši kako su ostvarena i brojna poznanstva.

– Projekt je uvelike doprineo upoznavanju mladih članova riječkih organizacija civilnog društva. Razvile su se brojne suradnje, u obliku novih projekata i inicijativa, ali i u obliku svakodnevne komunikacije i međusobne podrške. Ostvaren je nastavak suradnje Udruga Ri Rock i Kombinat, naročito u području projekata društvenog poduzetništva – zaključila je.

Projekt ukupne vrijednosti 196.153 kune, u potpunosti je financiran namjenskim bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda – 85% te ostatak namjenskim sredstvima državnog proračuna, odnosno Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Maja Celing Celić