Nekategorizirano, Stajališta

Novi udar verbalnog nasilja na organizacije civilnog društva

Pismo na sandučiću CESI-ja
Pismo na sandučiću CESI-ja

Voditeljica ureda CESI – Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje ranije danas (22. travnja) u poštanskom sandučiću iste udruge pronašla je pismo prijetećeg sadržaja, prenosi Libela.

U pismu kojeg potpisuju “građani Hrvatske”, navodi se, između ostalog sljedeće:

“Najbliža našem majmunskom društvu – čoporu bila je propala diktatura zločinca Tita i komunizma u SFRJ.

Krhotine njezine ideologije nalaze se u SDP, HNS i partizanskim udrugama, hate grupama: platforma 112, Antifašističkoj ligi, Index.hr, u Radničkoj fronti, CESI i Ženskoj mreži Hrvatske kao i u otkačenim pojedincima jugofašistima kao Frljić, Milanović, Matula, Matija Babić, krezbabe Rudan, Teršelič, Vejzović, Sarnavka, Mirt, Raukar i sl.

Ti pojedinci, stranke i udruge žive na razvalinama propale ideologije komunizma, a to su sinovi i kćeri udbaša, kosovaca, velikosrba i oficira jna. Žvačete slamu koja je puna mirisa liberalfašizma.

Vaš ideolog je seksualni psihopat A. Kinsey, koji širi pod krinkom znanosti grozote spolnih bolesti, abortus, sidu i seksualno nasilje a među omladinom modnu epidemiju proljev elebetebeštija. Vaši učitelji su komesari velikosrbi Stazić i Jovanović, slijedite njihovu didaktičku metodu: pogledaj se u ogledalo i onda pljuni.”

U nastavku pisma pojašnjava se kako su “komunisti najveći neprijatelji hrvatskog naroda” koji su “ubijali i punili jame sve do 1990., a danas drže pod kontrolom medije i tajne službe”.

Zaključno, u pismu se poručuje:

“Ljudi, mi nećemo u majmunsko društvo! Tražimo demokratsko društvo! Tražimo zakon o lustraciji da se uklone neoboljševici, razvaline komunističke ideologije, i svi trabanti kulturne revolucije.”

Ovaj primjer, posljednji je u nizu verbalnog nasilja kojemu su izloženi pojedinci i pojedinke, ali i cijele organizacije civilnog društva. Nasilje kojemu smo izloženi ne nailazi na primjerenu osudu vladajućih.

Podsjetimo samo na poruku ministra Hasanbegovića Anti Tomiću nakon što je fizički napadnut u kojoj je poručio da “osuđuje svako fizičko nasilje i napad na svakog građanina”, ali i istaknuo kako “podsjeća na važnost odgovornosti za javno izgovorenu i/ili pisanu riječ”.

U posljednjih nekoliko tjedana izvijestile smo o nizu verbalnih napada kojima su bili izloženi Zoran Pusić, Ivica Đikić, Milorad Pupovac, Oliver Frljić i brojni drugi.