Nekategorizirano, Stajališta

Zastupnik HDZ-a Culej kazao aktivistima “da si svjedodžbama obrišu onu stvar”

Neprimjereno ponašanje saborskog zastupnika Culeja
Neprimjereno ponašanje saborskog zastupnika Culeja

Nakon što je ministrica Bernardica Juretić poručila novinarima i novinarkama “da crknu”, danas (10. lipnja) je zastupnik HDZ-a Stevo Culej Stiv kazao aktivistima/kinjama “da si svjedodžbama obrišu onu stvar”, prenosi Libela.

Simbolično, zadnjeg dana škole, a moža i dana kada će odlučiti da se Sabor raspušta, inicijativa Hrvatska može bolje u petak ujutro na Markovom trgu dočekivala je saborske zastupnike i zastupnice te im dijelila Svjedodžbe o završnom ispitu – ocjena na završnom ispitu je “nedovoljan (1)”, zalaganje “sramotno (0)”, dok u rubrici vladanje stoji “nepopravljivo”.

U svjedodžbe nisu unijeli/e broj neopravdanih izostanaka jer bi ih bilo previše.

“Mi građani i građanke RH svjedočimo nemaru, neodgovornosti, neradu i bahatosti ove parlamentarne većine, Vlade i ministra Predraga Šustara koji su u političkoj godini 2015./2016. iskazali krajnji prezir prema Cjelovitoj kurikularnoj reformi, obrazovanju i budućnosti Hrvatske. S obzirom na već dodijeljeni ukor na prosvjedima “Hrvatska može bolje”, koji nije doveo do poboljšanja vladanja, izriče se krajnja pedagoška mjera – isključenje!” – stoji u “Svjedodžbi”.

Prilikom dijeljenja “svjedodžbi”, zastupnik Domoljubne koalicije Stevo Culej Stiv je aktivistima poručio da si ‘s tim obrišu onu stvar’.

Inače, Stevo Culej je zastupnik HDZ-a. Izabran na listi u V. izbornoj jedinici, koja obuhvaća Požeško-slavonsku županiju, Brodsko-posavsku županiju i Vukovarsko-srijemsku županiju. Na službenim stranicama Sabora navedeno je kako je završio srednju strukovnu školu u Vinkovcima te da je po struci bravar i policajac.

Ladislav Ilčić je kazao “hvala” na uručenje svedodžbe, dok su zastupnici HSP-a “nešto promrmljali o Domovinskom ratu”, prenosi službeni Twitter profil GOOD inicijative.

Peđi Grbinu se nije svidjelo što je “dobio jedinicu”, a Mostov zastupnik Miro Bulj je aktivistima/kinjama poručio “samo tako naprijed”.