EHO, Nekategorizirano

Novomarofska gradska knjižnica i čitaonica predstavila novi bibliobus

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof predstavila je u subotu, 1. srpnja,  na danu događanju Otvorenih vrata EU projekata“, svoj novi bibliobus, nabavljen u sklopu projekta “Čitanje na kotačima” vrijednog 274 tisuće eura, koji s vožnjom kreće 3. srpnja.

Kako je priopćeno iz Gradske knjižnice i čitaonice, zaposlenici su upisivali nove članove u pokretnu knjižnicu te su zainteresiranim stanovnicima pružili
sve informacije o aktivnostima i vožnji pokretne knjižnice te njenim stajalištima i vremenu vožnje.

Bibiliobus je nabavljen u sklopu projekta “Čitanje na kotačima”, ukupne vrijednosti oko 274 tisuće eura, od čega su bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda 233 tisuće eura, a iz državnog proračuna 41 tisuća eura.

Ujedno, novomarofska knjižnica organizirala je i događanje “Knjiga do kućnog praga” u sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata. Gost tog događanja u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu bio je varaždinski putopisac Damir Vujnovac, koji je kroz zanimljivo predavanje i radionicu za djecu predstavio najznačajnije europske gradove te njihove specifičnosti, stoji u priopćenju.

Fotogalerija: https://www.gknm.hr/