Nekategorizirano, Rad udruga

Objavljen Vodič za volontiranje poslovnog sektora

Daje odgovore na pitanja zašto pokrenuti i zašto planirati volonterski program zaposlenika
Daje odgovore na pitanja zašto pokrenuti i zašto planirati volonterski program zaposlenika

Nedavno je u izdanju Udruge “MI” – Split izašao vodič “Volontiranje zaposlenika: preporuke za uspješno uspostavljanje volonterskog programa u poslovnom sektoru”.

Vodič je napisala dugogodišnja zaposlenica Volonterskog centra Split Ružica Opačak Bebić, piše Volonterski centar Osijek.

Ovaj vodič je nastao kako bi potaknuo, usmjerio i pomogao svim zainteresiranim poduzećima u uspostavljanju volonterskih programa i organiziranju volonterskih aktivnosti zaposlenika.

Volontiranje zaposlenika možemo definirati kao inicijative za opće dobro zajednice, planirane, organizirane i izvršene od strane zaposlenika i potvrđene od strane menadžmenta koje generiraju određene prednosti za poduzeće, zaposlenike i zajednicu.

Na koji način će poduzeća organizirati volontiranje zaposlenika ovisi o nizu faktora kao što su: kultura, prioriteti, resursi, vrsta poslovanja, radna snaga, veličina poduzeća, zajednica u kojoj poduzeća posluju.

Osim načina uspostavljanja volonterskog programa zaposlenika, jako je važno obratiti pažnju i na samu kvalitetu volonterskog programa.

U ovom vodiču naći ćete odgovore na pitanja zašto pokrenuti i zašto planirati volonterski program zaposlenika, kako započeti s tim, koji su standardi praćenja i izvještavanja volonterskog programa te korisne preporuke za uspješno uspostavljanje volonterskog programa zaposlenika.

Vodič možete preuzeti u pdf formatu na OVOM linku.